A tökéletes Cézár saláta

Kezdőlap / A tökéletes Cézár saláta
A tökéletes Cézár saláta
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Készítsük el a nyár egyik sláger salátáját, a Cézár salátát. A legtöbb helyen (sajnos) valamilyen egyszerű instant öntettel készül, de ebben a videóban az eredeti recept szerint készítjük el az öntetet, amibe még szardella is kerül! A crouton és a csirkemell természetesen pellet grillen készül.

Adag4 főre
Előkészítési idő30 percFőzési idő30 percÖsszesen1 óra
Dresszing
 6 gerezd fokhagyma
 3 darab szardella
 2 darab tojás sárgája
 1 darab citrom leve
 1 evőkanál dijoni mustár
 2 teáskanál
 300 ml olaj
 100 g parmezán
 1 darab cukkini
Crouton:
 1 darab ciabatta
 100 g vaj
 2 gerezd fokhagyma
 2 csipet petrezselyem
Hús
 500 g csirkemell
 2 evőkanál olívaolaj
 grillfűszerkeverék
További hozzávalók:
 1 fej jégsaláta
 50 g parmezán forgács
Elkészítés
1

A Cézár saláta dresszingjével kezdünk. Vágjuk fel apróra a fokhagymát és a szardellát, majd tegyük hozzá a tojás sárgáját, a citrom levét, a dijoni mustárt és a sót, majd alaposan keverjük össze. Folyamatosan, erőteljes kevergetés mellett csepegtetve adjuk hozzá az olajat. Végül a parmezánt is keverjük bele és tegyük a hűtőbe.

2

A crouton elkészítéséhez a vajat keverjük el 1-2 gerezd aprított fokhagymával és petrezselyemmel.
Vágjuk fel a ciabattát csíkokra, kenjük át a fűszeres vajjal és helyezzük a 200°C-ra előmelegített pellet grillsütőbe.
A cél, hogy kívül aranybarna, belül puha pékárut kapjunk.

3

A csirkemellet vágjuk fel szeletekre, fűszerezzük grillfűszerrel és pár perc alatt süssük készre a 180°C-ra "visszahűtött" pellet grillben.

4

Állítsuk össze a Cézár-salátát: a jégsalátát tépjük össze, kerüljön rá a crouton, a dresszing, a hús és a parmezán sajt.
Sokan szeretik a salátát és az öntetet külön összekeverni, majd erre helyezni a kenyérdarabokat és a sült csirkemellet, illetve a sajtot.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Tájékozódj az Okosgrillekről:

Hozzávalók

Dresszing
 6 gerezd fokhagyma
 3 darab szardella
 2 darab tojás sárgája
 1 darab citrom leve
 1 evőkanál dijoni mustár
 2 teáskanál
 300 ml olaj
 100 g parmezán
 1 darab cukkini
Crouton:
 1 darab ciabatta
 100 g vaj
 2 gerezd fokhagyma
 2 csipet petrezselyem
Hús
 500 g csirkemell
 2 evőkanál olívaolaj
 grillfűszerkeverék
További hozzávalók:
 1 fej jégsaláta
 50 g parmezán forgács

Elkészítés

Elkészítés
1

A Cézár saláta dresszingjével kezdünk. Vágjuk fel apróra a fokhagymát és a szardellát, majd tegyük hozzá a tojás sárgáját, a citrom levét, a dijoni mustárt és a sót, majd alaposan keverjük össze. Folyamatosan, erőteljes kevergetés mellett csepegtetve adjuk hozzá az olajat. Végül a parmezánt is keverjük bele és tegyük a hűtőbe.

2

A crouton elkészítéséhez a vajat keverjük el 1-2 gerezd aprított fokhagymával és petrezselyemmel.
Vágjuk fel a ciabattát csíkokra, kenjük át a fűszeres vajjal és helyezzük a 200°C-ra előmelegített pellet grillsütőbe.
A cél, hogy kívül aranybarna, belül puha pékárut kapjunk.

3

A csirkemellet vágjuk fel szeletekre, fűszerezzük grillfűszerrel és pár perc alatt süssük készre a 180°C-ra "visszahűtött" pellet grillben.

4

Állítsuk össze a Cézár-salátát: a jégsalátát tépjük össze, kerüljön rá a crouton, a dresszing, a hús és a parmezán sajt.
Sokan szeretik a salátát és az öntetet külön összekeverni, majd erre helyezni a kenyérdarabokat és a sült csirkemellet, illetve a sajtot.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
A tökéletes Cézár saláta