Nyomtatandó:

Áfonyás jalapeno lekvár

Adag4 főreElőkészítési idő10 percFőzési idő20 percÖsszesen30 perc

Különleges párosítás, vagy mégsem? Áfonya és jalapeno találkozása. De mégis mire jó? Érdemes kipróbálni grillsajtok mellé, hamburgerekbe, húsgolyókhoz. Biztosan ízleni fog az édes, egyben pikáns ízvilág.

áfonya jalapeno lekvár recept okosgrill

Hozzávalók
 250 ml víz
 750 g áfonya, törve
 600 g cukor
 1 evőkanál citromlé
 2 darab jalapeno paprika, apróra vágvakb. 4 evőkanál jalapenonak felel meg
 1 csomag pektin
Elkészítés
1

Mossuk meg az áfonyát és távolítsuk el a szárakat.

2

Tegyük a vizet, az áfonyát, a cukrot és citromlevet egy nagyobb edénybe és pároljuk meg közepes hőfokon.

3

Pár perc után törjük össze az áfonyát, várjunk amíg felforr és adjuk hozzá az aprított jalapeno paprikát, illetve a pektint. Főzzük a pektin csomagolásának utasításai szerint.

4

Vegyük le a tűzről, tegyük üvegekbe és zárjuk le szorosan.

Jó étvágyat kívánunk!
Nutrition Facts

Servings 0

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66