Nyomtatandó:

Alap BBQ marhaoldalas

Hozzávalók
 2,50 kg marhaoldalas
 Milestone66 SPG vagy Black rub
Ajánlott eszközök:
 hickory pellet
 hentespapír
Elkészítés
1

Állítsuk a pellet grillsütő hőmérsékletét 135℃-ra és melegítsük elő fedővel lezárva 15 percig.

2

Fordítsuk a bordákat úgy, hogy húsos felük legyen lefelé és távolítsuk el a hártyát a szelet hátuljáról. Ennek egyik trükkje az, hogy erősen megfogjuk a membránt egy papírtörlővel és lehúzzuk.

3

Vigyünk fel vastagon a rétegben Milestone66 Black Rub fűszerkeveréket az egyik szelet csontos oldalára úgy, hogy alaposan beledolgozzuk a fűszereket, majd ismételjük meg a másik húsokon is. Hagyjuk így állni 10 percig, majd fordítsuk meg a szeleteket és ismételjük meg a műveletet a húsok másik oldalán is.

4

Helyezzük a bordákat hússal felfelé a fa pellet grillsütőre. Óránként spriccelhetjük a bordákat folyadékkal (például marhahúslevessel vagy vízzel), hogy nedvesen tartsuk őket.

5

Folytassuk a füstölést, amíg a húsok megpuhulnak. Kész állapotban a húsdarabok belső hőmérséklete gyakran meghaladja akár a 100℃-ot. A folyamat felgyorsítása érdekében csomagoljuk be a bordákat, miután a hús elérte a legalább 70℃-os belső hőmérsékletet.

6

Amikor a marhaoldalas elérte a 95℃-100℃-t vegyük ki a grillsütőből és hagyjuk pihenni.
A bordák egészben történő tálalásához ejtsünk két hosszú vágást, vagy vágjuk le a húst a csontról és szeleteljük fel, hogy még többen élvezhessék.

7

Tegyünk egy nagy tálba sárgarépát, vörös káposztát, zöld káposztát, lilahagymát és szivárványos mángoldot felszeletelve vékony szálakra (vagy lereszelve), és közvetlenül tálalás előtt keverjük össze az öntettel.

8

Vegyük ki a marhaoldalasokat a grillből és a csontok között szeleteljük fel. A színes káposzta salátával tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66