Nyomtatandó:

Amerikai baconös almás pite

A pite tésztához:
 35 dkg finomliszt
 18 dkg vaj
 2 evőkanál porcukor
 csipet só
 30 ml víz
A pitéhez:
 6 darab almahámozva, kockázva
 2 friss vagy fagyasztott áfonya
 1 evőkanál friss reszelt gyömbér
 10 dkg barna cukor
 3 evőkanál barna cukor
 0,50 teáskanál őrölt szerecsendió
 3 evőkanál narancslé18+-os változatban bourbon whiskyvel vagy rummal helyettesíthető
 9 dkg apróra vágott dió
 7 dkg liszt
 2 teáskanál őrölt fahéj
 1 csomag bacon
1

Kezdésnek készítsük el a pite tésztáját. Ehhez egy tálra lesz szükségünk és arra, hogy a lisztet összekeverjük a vajjal, sóval, vízzel, porcukorral. Így egy rugalmas tésztát fogunk kapni, amit érdemes kis időre (20 perc) a fagyasztóba tenni.

2

Addig is készítsük el a piténk töltelékét. Az almát hámozzuk meg, vegyük ki a magházat, majd kockázzuk fel. (mi apróbb kockára szeretjük, de ez ízlés kérdése).

3

A meghámozott almát helyezzük egy tálba és öntsük hozzá a narancslét, diót és az áfonyát, majd keverjük össze.

4

Keverjük el külön a lisztet és fahéjat, szerecsendiót és a 10 dkg barnacukrot egy másik tálban, majd adjuk hozzá az almához és keverjük el addig amíg alaposan át nem fedik egymást.

5

A pite tésztánk felét nyújtsuk ki a sütőformához igazítva kb. fél cm vastagra és közben 180 Celsius fokra melegítsük elő a grillsütőnket. A tészta másik feléből egy újabb adagot készíthetünk vagy eltehetjük későbbre.

6

Mivel a bacon majd gyorsabban fog pirulni érdemes a pite tésztát üresen elősütni egy kicsit, kb. 10 percig 220 Celsius fokon.

7

Helyezzük a tölteléket a pite közepébe, majd készítsünk a baconökből szőnyeget a kép alapján úgy, hogy kis távolságok lesznek a szeletek között.

8

A bacon szőnyeget tegyük a pite tetejére és nyomkodjuk le a tésztához majd szórjuk meg egyenletesen a 3 evőkanál barna cukkorral.

9

Továbbra is 220 Celsius fokos hőmérsékleten süssük így a piténket 15 percig, majd csökkentsük a hőt 175-180 fokra és süssük további 40-50 percig. Ha a bacon nagyon megsülne érdemes levenni a tetejéről (elvileg egyben le kell tudjuk kapni).

10

Miután kész a grillsütőn készített amerikai almás-baconös piténk, 15 percig még tegyük hűvösebb helyre hűlni.

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66