Nyomtatandó:

Amerikai sajtos tészta – mac n cheese

Adag4 főreElőkészítési idő10 percFőzési idő25 percÖsszesen35 perc

Sokat gondolkodsz rajta, hogy ezen a nyári napon milyen ételt készíts? Mi valami könnyű receptet szerettünk volna, amit nem megterhelő elkészíteni és ezért esett a választásunk a mac n cheese-re, vagyis az amerikai sajtos tésztára.

sajtos tészta recept okosgrill

Hozzávalók
 500 g makaróni tészta
 300 g reszelt cheddar sajtösszekeveréshez
 100 g reszelt cheddar sajta kész sajtos tészta tetejére
 150 g vaj
 Milestone66 SPG+ grill-barbecue fűszer
 2 gerezd fokhagyma
 70 g liszt
 500 ml tej
 csipetnyi Cayenne-bors
 csipetnyi szerecsendió
 2 teáskanál mustár
Eszközök
 Öntöttvas edény
 Grillkesztyű
Elkészítés
1

Első lépésben egy gombnyomással beindítjuk a fa pellet grillsütőt állítsuk be kb. 175℃-ra és egy öntöttvas edényben vizet forralunk a tésztának.

2

Amíg felforr a víz a grillben, addig előkészítjük a besamelt. A fokhagymát előkészítjük és apróra vágjuk. 150 gramm vajat felolvasztunk és 70 gramm liszttel habzásig keverjük, amikor a vaj felolvadt. Óvatosan felöntjük tejjel, csomómentesre kevergetjük és addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik.

3

Fűszerezésképpen főzzük össze némi Milestone66 SPG+ fűszerrel (só, bors, fokhagyma egy kis citrus ízzel kiegészítve), továbbá mehet bele őrölt szerecsendió és Cayenne-bors, majd két teáskanál mustár.

4

A mártásba keverjük bele a reszelt sajtot, majd a már készre főtt tésztát is. A maradék reszelt sajtot szórjuk a tetejére és tegyük vissza pár percre a grillsütőbe, amíg ez a réteg ráolvad.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Nutrition Facts

Servings 0

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66