Marha rostélyos édesen? Bár európai szemmel furcsán nézhetünk, a BBQ királyai az USA-ban már tesztelték és elképesztő ízeket kóstolhatunk meg ennek a receptnek és az okosgrillnek hála.
Egy kis tálban keverjük össze a sót, a borsot, a hagymát, a cayenne-t, a köményt, a chili port és a fokhagymát.
Dörzsöljük át alaposan a fűszerkeverékkel a húsokat.
A fa pellet grillsütőnket kapcsoljuk be és állítsuk 110 fokra.
Szűrjük le a gyümölcslevet az ananászról és keverjük össze nagyon alaposan a bqq szósszal.
Az ananászt turmixgéppel aprítsuk minél inkább pépesre és keverjük össze az előző pont alapján kapott mártással. Így egy sűrű masszát kapunk.
A rostélyost helyezzük a pellet okosgrill porcelánnal bevont rácsaira, majd kezdjük meg a BBQ sütést.
Az első óra után a kapott ananászos szósszal folyamatosan kenegessük át a húsokat, illetve időnként érdemes a húsokat is megfordítani.
A sütés végéhez közeledve többször is kenjük át az anánászos-bbq szószos masszával a húsokat, így többszörös réteg kerül fel a rostélyosra és jobb ízeket kapunk majd.
Javasoljuk a grillen elkészült zöldségekkel vagy friss ecetes salátával tálálni.
0 servings