Nyomtatandó:

Armadillo tojások

Adag4 főreElőkészítési idő30 percFőzési idő2 óraÖsszesen2 óra 30 perc

Hús, bacon és csípős paprika. Ebből csak jó sülhet ki, márpedig a sajttal töltött jalapeno paprika fűszeres olasz kolbászhúsban, baconnel betekerve elég menő ízvilágot sejtet. Próbáld ki az Armadillo tojások receptet még ma!

Armadillo tojás recept grill recept okosgrill

Hozzávalók
 500 g olasz kolbászhúsvagy fűszeres darálthús
 100 g cheddar sajt
 10 darab jalepeno paprika
 1 csomag bacon
Elkészítés
1

Kapcsoljuk be a fa pellet grillsütőt füst üzemmódban, majd miután ég a pellet állítsuk 110-120°C-ra.

2

Távolítsuk el a jalepeno paprika szárát, majd vágjuk ketté. A közepéről távolítsuk el a paprika magházát és az erezetet.

3

A cheddar sajtot szeleteljük csíkokra és illesszük a két fél paprika közé.

4

A darált húsból készítsünk gombócokat úgy, hogy vegyék körbe a jalapeno paprikát és ne látszódjon ki belőle.

Tipp: ha van rá lehetőségünk tegyük 1-2 órára a hűtőbe a tojásokat. Így kisebb az esélye, hogy sütés közben szétessen.

5

Az így készült armadillo tojásokat tekerjük be baconnel és helyezzük a grill rácsokra.
Sütés közben akár valamilyen paradicsomos/mézes szósszal is átkenhetjük.
Érdekesség: bacon helyett olvastunk már extra érdekes zúzott cheetos chipses változatról is.

6

Az ételünk, akkor készült el, ha belső hőmérséklet eléri a 80 fokot. Ez kb 2 órát fog igénybe venni, attól függően mekkorák a gombócok.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Nutrition Facts

Servings 0

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66