Nyomtatandó:

Ázsiai stílusú ragacsos oldalas

Adag6 főreElőkészítési idő20 percFőzési idő4 óraÖsszesen4 óra 20 perc

Az édes és szaftos, karamellizált BBQ-oldalasok őrülten finomak, szóval szedj magadnak hamar, mielőtt elfogy. Ezekért az ázsiai stílusú húsokért érdemes rendetlenséget csinálni.

ázsiai ragacsos oldalas recept okosgrill

Hozzávalók
 2 darab teljes sertésoldalas
 4 evőkanál Milestone66 Red fűszerkeverék
 230 ml hoisin szósz
 120 ml szójaszósz
 120 ml szaké (japán rizsbor)
 120 ml narancslé
 110 g barna cukor
 ½ teáskanál Cayenne-bors
 4 gerezd fokhagymazúzott
 3 darab friss gyömbérmeghámozva és vékonyan karikára vágva
 6 darab nagy mogyoróhagymaszeletelve, fehér és zöld részét különrakva
 285 g pirospaprika zselé vagy alma zselé
 120 ml almaecet
  pirított szezámmagtálaláshoz
Ajánlott eszközök:
 almafa pellet
Elkészítés
1

Kapcsoljuk be a pellet grillsütőt és állítsuk be a hőmérsékletét 75-80℃-ra.

2

Alaposan dörzsöljünk be minden húst a Milestone66 Red sertés fűszerkeverékkel, majd helyezzük őket közvetlenül a grillrácsra és füstöljük 1 órán át.

3

Béleljünk ki egy nagy tepsit nagy teherbírású alufóliával, majd miután az oldalasok 1 órán át füstölődtek, tegyük át őket a tepsire és emeljük a pellet grillsütő hőmérsékletét 150℃-ra.

4

Egy tálban keverjünk össze hoisin szószt, szójaszószt, szakét, narancslevet, barna cukrot és cayenne-t. Addig keverjük, amíg a cukorkristályok fel nem oldódnak, majd adjuk hozzá a fokhagymát, a gyömbért és a mogyoróhagyma fehér részét (a zöld tetejét tartsuk meg díszítéshez).

5

Nyissuk ki a grill fedelét, és egyenletesen öntsük a keveréket a serpenyőben lévő húsokra és forgassuk meg őket, hogy teljesen bevonódjanak.

6

Végül hagyjuk a darabokat húsos felükkel lefelé a szószba és fedjük le szorosan a serpenyőt vastagabb vagy duplarétegű alufóliával.

7

Süssük az oldalasokat, amíg meg nem puhulnak, körülbelül 3-3,5 órán keresztül, vagy amíg a húsok körülbelül 1,5 cm-nyire elválnak a csontoktól. Helyezzük a szeleteket egy vágódeszkára és hagyjuk őket pihenni.

8

Hagyjuk bekapcsolva a fa pellet grillsütőt és készítsük el a mártást. Szűrjünk át 3 csészényi sütőszaftot egy hőálló edénybe. A szilárd anyagokra vagy az ezenfelüli extra folyadékra nem lesz szükségünk. Távolítsuk el a felesleges zsírt.

9

Öntsük a folyadékot egy nagy serpenyőbe és keverjünk hozzá zselét és almaecetet, majd forraljuk fel az egészet egy főzőlapon közepes vagy nagy lángon, amíg az 1/3-a elpárolog. Ekkor vegyük le a tűzről.

10

Közben éles késsel szeleteljük fel a szeleteket külön-külön darabokra bordánként. Minden szeleten 10-13 csontnak kell lennie. Minden darabot forgassunk az elkészült mártásba egy fogó segítségével.

11

Helyezzük vissza a húsokat közvetlenül a grillrácsra vagy tegyük vissza abba a serpenyőbe, amelyben eddig készültek, és grillezzük őket 5-10 percig. Szükség szerint fordítsuk meg őket, hogy a darabok felmelegedjenek és a szósz „megdermedjen”. Ha kész, tegyük át a húsokat egy tálra és szórjuk meg a félrerakott medvehagyma zöldjével és pirított szezámmaggal.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Nutrition Facts

Servings 0

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66