Nyomtatandó:

Baconbe tekert csirkeszárny és comb

Adag4 főreElőkészítési idő15 percFőzési idő1 óraÖsszesen1 óra 15 perc

Fűszerezzük a kedvenc grillfűszerünkkel a csirkeszárnyakat, majd tekerjük be baconbe és irány a grill. Szuper fingerfood készül, amihez egy kellemes kéksajt mártás is jól passzolhat.

baconbe tekert csirkeszárny csirkecomb recept okosgrill

Hozzávalók
 1 kg csirkeszárny
 700 ml sör
 2 teáskanál pirospaprika
 grillfűszerMilestone66 Yellow szárnyas grill-bbq rub
 450 g szeletelt baconkb. 10-12 szelet
Elkészítés
1

Ezt a receptet szárny mellett, akár csirkecombokkal is elkészíthetjük.
A csirkeszárnyakat helyezzük egy nagyobb tálba és öntsük rá a sört, illetve a pirospaprikát, majd tegyük lefedve 12-24 órára a hűtőbe.
A szárnyakat érdemes többfelé vágni és a porcokat eltávolítani.

2

Sütés előtt vegyük ki a szárnyakat a sörből, csepegtessük le és szórjuk be a választott csirke-szárnyas grillfűszerrel.
Mi ehhez a recepthez a Milestone66 fűszercsalád Yellow fűszerét ajánljuk, amit kifejezetten szárnyasokhoz terveztünk.

3

Tekerjük be mindegyik szárnyat egy szelet baconnel. Ha szükséges rögzíthetjük fogpiszkáló segítségével.

4

A baconbe tekert csirkeszárnyak elkészítéséhez melegítsük fel a fa pellet grillsütőt 200°C-ra és süssük 30 percen keresztül.

5

A 30 perc letelte utána fordítsuk meg a szárnyakat, és süssük újabb 30 percen keresztül, vagy amíg a bacon ropogós nem lesz, és a csirke teljesen meg nem sül (legalább 74°C maghő).

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Nutrition Facts

Servings 0

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66