Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Baconbe tekert hagymakarika

Baconbe tekert hagymakarika


baconbe tekert hagymakarika bbq szósz okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ehhez a recepthez egy klasszikus rántott köret formációját gondoltuk újra és a végeredmény magáért beszél: baconbe tekert hagymakarika következik grillsütőn elkészítve.

Adag4 főre
Előkészítési idő15 percFőzési idő30 percÖsszesen45 perc
Hozzávalók:
 3 fej nagy lilahagyma
 2 csomag szeletelt bacon
Köret:
 500 g újburgonya
 2 evőkanál olívaolaj
 1 csipet rozmaring
 só, bors ízlés szerint
Tálaláshoz:
Elkészítés
1

Három darab óriási lilahagymát érdemes ehhez a recepthez kiválasztani. Vágjunk belőle ujjnyi vastag karikákat és a külső réteget tekerjük be a baconnel. Ízlés szerint szórhatunk rá fűszert is.

2

A körethez rozmaringot, sót, borsot keverjük össze az olajjal, majd a félbevágott újburgonyával. A rozmaring szuperül passzol a burgonyához.

3

Mindkét résztvevő mehet is a fa pellet Okosgrill rácsaira 160-180°C-on, hogy ropogósra süljön. Egy fordításnál többre nem is lesz szükség.

4

Amikor már a sütés végéhez érünk, akár barbecue/grill szósszal is érdemes vékonyan átkenni, hogy rásüljön a baconre és plusz ízt kapjon. Az utolsó 5 percre magasabb hőfokra is kapcsoljuk a pellet grillsütőt.

5

Közben bőven lesz idő összedobni egy házi mártogatóst is. Ehhez 200 gramm tejföl, 1 evőkanál majonéz és mustár, valamint egy csipet petrezselymet kell összekeverni.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Szaftos St. Louis oldalasEzek az édes és savanyú oldalasok, biztosan sok elismerést hoznak majd a következő kerti sütögetésen, próbáljuk ki!
Pulled pork tálAz egyik legjobb fogyasztási módja a tépett malacnak, ha épp nem szendvicsbe kerül. Nagyszerű étel foci meccsekhez, baráti vacsikhoz vagy persze minden ok nélkül.
Kétszer sült édesburgonyaBatáta, édesburgonya, teljesen mindegy. Az egyik legjobb alapanyag, hiszen annyira könnyen formálhatjuk az ízét. Sajt, bacon, tejföl... akár egy nyári lángos is lehetne itt, de ez most könnyű és nagyon finom kétszer sütött édesburgonya receptje.
Baconbe tekert hagymakarikaEhhez a recepthez egy klasszikus rántott köret formációját gondoltuk újra és a végeredmény magáért beszél: baconbe tekert hagymakarika következik grillsütőn elkészítve.

Hozzávalók

Hozzávalók:
 3 fej nagy lilahagyma
 2 csomag szeletelt bacon
Köret:
 500 g újburgonya
 2 evőkanál olívaolaj
 1 csipet rozmaring
 só, bors ízlés szerint
Tálaláshoz:

Elkészítés

Elkészítés
1

Három darab óriási lilahagymát érdemes ehhez a recepthez kiválasztani. Vágjunk belőle ujjnyi vastag karikákat és a külső réteget tekerjük be a baconnel. Ízlés szerint szórhatunk rá fűszert is.

2

A körethez rozmaringot, sót, borsot keverjük össze az olajjal, majd a félbevágott újburgonyával. A rozmaring szuperül passzol a burgonyához.

3

Mindkét résztvevő mehet is a fa pellet Okosgrill rácsaira 160-180°C-on, hogy ropogósra süljön. Egy fordításnál többre nem is lesz szükség.

4

Amikor már a sütés végéhez érünk, akár barbecue/grill szósszal is érdemes vékonyan átkenni, hogy rásüljön a baconre és plusz ízt kapjon. Az utolsó 5 percre magasabb hőfokra is kapcsoljuk a pellet grillsütőt.

5

Közben bőven lesz idő összedobni egy házi mártogatóst is. Ehhez 200 gramm tejföl, 1 evőkanál majonéz és mustár, valamint egy csipet petrezselymet kell összekeverni.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Baconbe tekert hagymakarika
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66