Nyomtatandó:

Baconbe tekert töltött savanyú uborka

Adag4 főreElőkészítési idő15 percFőzési idő50 percÖsszesen1 óra 5 perc

Amikor egy recept annyira abszurd, hogy épp ezért muszáj kipróbálni! Na ilyen a töltött savanyú uborka baconbe tekerve és grillen megsütve. Ha valami különlegesre vágysz ez lesz az!

baconbe tekert töltött savanyúság recept okosgrill

Hozzávalók
 150 g kolbászhús
 120 g krémsajt
 12 szelet bacon
 12 darab savanyú uborkaközepes-nagy
 150 g reszelt cheddar sajt
 3 evőkanál tejföl
 2 darab vöröshagyma, vékonyra szeletelve
 1 teáskanál só és őrölt bors
 1 evőkanál sertés grillfűszerkeverékPl. Milestone66 Red fűszerkeverék
Elkészítés
1

Ha készen állunk a grillezésre, állítsuk be a fa pellet grillsütőnket 190°C-ra és egy serpenyőt vagy vaslapot melegítsük elő a grillrácson.

2

Egy keverőtálban keverjük össze a krémsajtot, a tejfölt, a sót, a borsot és az aprított hagymát, majd a reszelt cheddart sajtot hozzáadva szintén keverjük el. Ízlés szerint egy kis reszelt fokhagymával is kiegészíthetjük a tölteléket.

3

A kolbászhúst süssük meg a felmelegített serpenyőn, majd vegyük le a rácsról és tegyük félre hűlni. Eredményképpen sült kolbászmorzsát kell kapjunk.

4

A savanyús uborkát vágjuk félbe vagy kaparjuk ki a belsejét. Egyik felét töltsük meg a krémmel, majd szórjuk meg kolbászhús-morzsával és helyezzük rá fedésképpen a másik felét.

5

A töltött savanyú uborkákat csomagoljuk baconbe, majd szórjuk meg kedvenc barbecue fűszerkeverékünkkel és helyezzük a grillrácsra vagy vaslapra.
Nálunk ez a Milestone66 Red rub, fűszerkeverék.

6

Időnként megfordítva süssük 45-50 percen keresztül, amíg a bacon ropogós nem lesz.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Nutrition Facts

Servings 0

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66