Nyomtatandó:

Bárányborda rozmaringos-mustáros mártással

Adag4 főreElőkészítési idő15 percFőzési idő20 percÖsszesen35 perc

Mi lehetne jobb egy bárányborda szeletnél? Hát a dupla bárányborda szelet! Ha darabolva csak egy-egy szeletet találunk, akkor vegyünk egy egész bordát és vágjuk fel magunk. Ha a csontokat nem „franciásították” eleve, akkor ezt saját magunk is megtehetjük úgy, hogy lekaparjuk a csontokról a felesleges zsírt, porcot és húst. Ez a lépés természetesen nem kötelező, de elegánsabb megjelenést kölcsönözhet ételünknek.

bárány sült borda recept okosgrill

Hozzávalók:
 4 darab bárányborda szelet1 darab = 2 csontból álló szelet
 2 evőkanál olíva olaj
 ízlés szerint só, bors
 1 darab nagy mogyoróhagyma apróra vágva
 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
 60 ml csirkehúsleves alaplé
 2 evőkanál szójaszósz
 1 evőkanál balzsamecet
 1 evőkanál apróra őrölt friss rozmaring
 2 teáskanál dijoni mustár
 1 teáskanál Worcestershire szósz
Ajánlott kiégészítők
 Vadcseresznye pellet
Elkészítés
1

A bárányszeleteket alaposan dörzsöljük be 1 evőkanál olajjal, majd mindkét oldalukat jól megsózzuk, borsozzuk. Ha alaposan bemasszíroztuk ezeket az ízesítőket, akkor tegyük félre a húsokat.

2

Melegítsük fel a grillsütőnket 200°C-ra.

3

Közben egy kis serpenyőben közepes lángon hevítsünk fel 1 evőkanál olívaolajat. Ha kellően felmelegedett, adjuk hozzá a medvehagymát és addig süssük, időnként átkeverve, amíg megpuhul, de nem barnul meg, vagyis körülbelül 5 percig. Ezután adjuk hozzá a fokhagymát, és folyamatos keverés mellett süssük őket további 1 percig, amíg teljesen megpuhulnak.

4

Adjuk hozzá a csirkehúsleves alapot, a szójaszószt, az ecetet, a rozmaringot, a mustárt és a Worcestershire szószt. Forraljuk fel a keveréket és főzzük addig, amíg a szósz mennyisége a felére csökken, körülbelül 5 percen keresztül. Fontos, hogy tartsuk melegen a szószt, amíg elkészítjük a bárányszeletet.

5

A munkafelülettel párhuzamosan helyezzünk el egy húshőmérőt a dupla szeletek húsos végének közepébe, elkerülve a csontot. Ezután helyezzük a bordákat közvetlenül a grillrácsra, és süssük, félidőben egyszer megfordítva, amíg a belső hőmérséklet el nem éri a 57℃-ot, vagyis oldalanként körülbelül 4-4 percig, ezzel közepesen átsültre készítve a húsokat. (A sütési idő a szelet méretétől, a grillezőnk típusától és a sütési hőmérséklettől függően változhat.)

6

Ha a bárány kellően átsült, tálaljuk a rozmaringos-mustáros szósszal leöntve.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Nutrition Facts

Servings 0

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66