Nyomtatandó:

Barbecue pulykamell zsályaöntettel

Adag4 főreElőkészítési idő30 percFőzési idő1 óra 40 percÖsszesen2 óra 10 perc

Néhány hozzávaló és egy kis füst elegendő a szaftos, finom pulykához. Szeletelhetjük akár szendvicsbe vagy tálalhatjuk egy hagyományos körettel, nagyszerű eredményt kapunk.

bbq pulykamell recept okosgrill

Hozzávalók
 1 darab egész pulykamellcsont nélkül, bőrrel
 3 evőkanál olívaolaj
 3 evőkanál frissen facsart lime lé
 só, őrölt fekete bors ízlés szerint
 1 marék friss zsályalevél
 2 evőkanál olívaolaj
 3 evőkanál vaj
Fűszererkeverék
 Milestone66 Yellow - szárnyas fűszerkeverék
Elkészítés
1

Vágjuk le a pulykamellről a felesleges hártyákat, zsírokat, majd töröljük szárazra papírtörlővel.

2

Keverjük össze az olívaolajat és a lime levét egy visszazárható műanyag zacskóban. Tegyük bele a pulykát és forgassuk meg, hogy egyenletesen bevonja a pác. Helyezzük a hűtőszekrénybe legalább 6, legfeljebb 24 órára.

3

Melegítsük fel a grillsütőt 120-130°C -ra.

4

Vegyük ki a pulykát a pácból és csepegtessük le. Helyezzük a rácsra csontos oldalával lefelé és sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, de természetesen használhatunk szárnyas fűszerkeveréket is. (Pl. Milestone66 - Yellow-t.

5

A pulykamell 74°C-os maghőnél készül el, körülbelül 1,5 órán keresztül sül. A sütési idő felénél fordítsuk meg a pulykát.
A maghőt mindig a legvastagabb részen mérjük, ügyelve rá, hogy ne érjen csontot a tű.

6

A sütés utolsó 10-15 percében alkalmazzunk közvetlen hőt, hogy a bőr egyenletesen barnuljon. Ha erre nincs lehetőségünk emeljük magasabbra a hőmérsékletet és használjunk vaslapot.

7

Végül tegyük át egy vágódeszkára és mielőtt szeletelnénk, pihentessük lefedve 10 percen keresztül.

8

Amíg a pulyka pihen, pirítsuk meg a zsályaleveleket: a vajat egy kis serpenyőben hevítsük addig, amíg el nem kezd habzani. Adjuk hozzá a zsályaleveleket, és süssük körülbelül 2 percen keresztül.

9

A sült zsályaleveleket és a vajat öntsük a felszeletelt pulykára.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Nutrition Facts

Servings 0

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66