Nyomtatandó:

BBQ Kocsonya

Adag4 főreElőkészítési idő15 percFőzési idő3 óraÖsszesen3 óra 15 perc

BBQ és kocsonya együtt? Két lassan készülő, hagyományos recept fúzióját mutatjuk most be nektek. Készítsétek el, hiszen zseniális a két tradicionális finomság együtt!

bbq kocsonya recept okosgrill

Hozzávalók a pulled porkhoz
 egész tarja vagy lapocka
 Milestone66 Red fűszer sertéshúshoz
 olívaolaj
Hozzávalók a kocsonyához
 elkészült pulled pork
 6 darab sertéskörömmosott, tisztított
 350 g egyben füstölt tarja
 víz
 3 gerezd fokhagyma
 2 fej vöröshagyma
 20 szem egészbors
 babérlevél
 2 darab sárgarépa
 2 evőkanál Milestone66 SPG+ fűszer
 citrom és pirospaprika a díszitéshez
Ajánlott kiégészítők
 Milestone66 Hentespapír
 Vadcseresznye pellet
Elkészítés
1

A BBQ kocsonya elkészítése egy hosszabb folyamat, de annál inkább megéri a két hagyományos ételt összeházasítani a csodás ízélmény miatt!

2

Kezdésnek a pulled porkot készítsük el, csak nagyon egyszerű módszerrel: trimmeljük a húst, kenjük át olívaolajjal, fűszerezzük Milestone66 Red barbecue fűszerrel, majd 110-120°C-on süssük pellet grillsütőn addig, amíg ki nem alakul a szép mahagóni színű bark.

3

Ezután csomagoljuk hentespapírba vagy alufóliába és helyezzük vissza a grillsütőbe addig, amíg el nem éri a szükséges 92-96°C-os maghőmérsékletet. Ezután szedjük szét villa vagy medvekarom segítségével.

4

A kocsonya elkészítéséhez a tisztított sertéskörmöket helyezzük a bográcsba (vagy a megfelelő edénybe), tegyük mellé a füstölt tarját és öntsük fel vízzel.

5

Miután felforrt, a habot távolítsuk el, majd tegyük hozzá a fokhagymát, a hagymát, a borsot, a babérlevelet és az SPG fűszert.

6

Az egész főzés nagyjából 3 órát vesz igénybe, ennek közepén, féltávnál tegyük bele a sárgarépát is.

7

Miután elkészültünk a kocsonya alaplével egy üres tányérba tegyünk pár villányi pulled porkot, tegyünk mellé főtt répát, majd szűrőn keresztül öntsük fel alaplével. Hagyjuk megdermedni, hogy elnyerje a klasszikus kocsonya állagát.

8

Sokan már ekkor szórnak a tetejére díszítésképpen egy kis pirospaprikát, majd pedig fogyasztás előtt citromlével locsolják meg.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Nutrition Facts

Servings 0

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66