Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

BBQ oldalas fűszeres burgonyával

BBQ oldalas fűszeres burgonyával


barbecue oldalas recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Csontjáról leomló, puha bbq oldalas... A szavak meg se közelítik, amit a 6 órás ápolgatás után a kezünkben tarthattunk. Az egyik legjobb husi, amit recept videóban bemutathatunk nektek. Próbáljátok ki, mert kötelező, de vigyázzatok, mert függőséget okoz!

Adag4 főre
Előkészítési idő30 percFőzési idő6 óraÖsszesen6 óra 30 perc
Hozzávalók:
 2 darab egész csontos sertés oldalas
 mustár
 100 g vaj
 2 evőkanál barnacukor
 200 ml almalé
 4 darab nagyobb burgonya
 fokhagyma
Elkészítés
1

Ismét hoztaunk egy több órás receptet, de ennél is megéri minden ráfordított perc. Barbecue oldalas fűszeres burgonyával!
A hússal a teljes elkészítés alatt könnyű dolgotok lesz! Mustárral kenjétek át az egész oldalsokat, dörzsöljétek be a sertéshúshoz illő fűszerkeverékkel és irány 3 órára 105 fokon a grillsütőbe.

2

Ahogy a legtöbb húsnál itt sem szabad hagyni kiszáradni, úgy hogy 1 dl almalével kenjétek át vagy spricceljétek le minden fél órában!

3

Ahogy a 3 óra végéhez közeledtek, készítsétek el a szószt amivel bekenitek majd a husit. Egy kocka vajat olvasszatok fel 2 ek barnacukor kíséretében, amit fel kell öntsetek 1 dl almalével. Fontos, hogy jó minőségű 100%os almalevet válasszatok.

4

Az oldalasok kerüljenek ki alufóliára, ami legyen több réteg, hogy jól betudjátok majd csomagolni és vastagon kenjétek át minden oldalát.

5

Irány vissza még 2 órára ugyanazon hőfokon és előkészíthetitek a krumplikat. Vágjatok nagy cikkeket, és a választott Kotányi fűszerrel, olívaolajjal apróra vágott fokhagyma kíséretében becsomagolva hagyjátok összeérni az ízeket.

6

Az utolsó résznél már csak fel kell nyitnotok a csomagolást és bőségesen meglocsolni a maradék szósszal a sertéshusikat, ami még 1 órára az Okosgrillünkön marad. Mivel alacsony hőfokon készül a hús, mehet is mellé a becsomagolt krumpli, hogy előpuhítsátok őket a sütéshez.

7

Az utolsó mozdulat pedig már csak a krumplik felszabadítása lesz és szabadon megsütni őket a rácson.
Akkor jártatok sikerrel, ha tálaláskor a csontot kézzel is ki tudjátok szabadítani a hús rabságából, de az igazi, ha ezzel együtt szeletekre vágjátok.
Próbáljátok ki, mert egy brutálisan jó fogás!

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

BBQ KocsonyaBBQ és kocsonya együtt? Két lassan készülő, hagyományos recept fúzióját mutatjuk most be nektek. Készítsétek el, hiszen zseniális a két tradicionális finomság együtt!
A legendás Reuben szendvicsA Reuben szendvics egy észak-amerikai grillezett szendvics, amely sült marhahúsból, svájci sajtból, savanyú káposztából és orosz öntetből áll, rozskenyér szeletek között grillezve. A kóser stílusú csemegeüzletekhez kötődik, de nem kóser, mert húst és sajtot kombinál.
Füstölt tésztasalátaMost egy kis fatüzelésű ízt adunk ehhez a piknik klasszikushoz. A paradicsom, a friss mozzarella, a paprika és a szalámi mind fa pellet füstölést kapnak, mielőtt egy könnyű, olasz szósz kíséretében a tésztához csatlakoznak.
Miami csirkeszárnyakEgyedi és ízletes grillezett csirkeszárny receptet mutatunk. Néhány óra pácolás közben szívják magukba a zamatos ízeket ezek a husik, majd a rácson ropogósra sülnek, végül szószba forgatjuk.

Hozzávalók

Hozzávalók:
 2 darab egész csontos sertés oldalas
 mustár
 100 g vaj
 2 evőkanál barnacukor
 200 ml almalé
 4 darab nagyobb burgonya
 fokhagyma

Elkészítés

Elkészítés
1

Ismét hoztaunk egy több órás receptet, de ennél is megéri minden ráfordított perc. Barbecue oldalas fűszeres burgonyával!
A hússal a teljes elkészítés alatt könnyű dolgotok lesz! Mustárral kenjétek át az egész oldalsokat, dörzsöljétek be a sertéshúshoz illő fűszerkeverékkel és irány 3 órára 105 fokon a grillsütőbe.

2

Ahogy a legtöbb húsnál itt sem szabad hagyni kiszáradni, úgy hogy 1 dl almalével kenjétek át vagy spricceljétek le minden fél órában!

3

Ahogy a 3 óra végéhez közeledtek, készítsétek el a szószt amivel bekenitek majd a husit. Egy kocka vajat olvasszatok fel 2 ek barnacukor kíséretében, amit fel kell öntsetek 1 dl almalével. Fontos, hogy jó minőségű 100%os almalevet válasszatok.

4

Az oldalasok kerüljenek ki alufóliára, ami legyen több réteg, hogy jól betudjátok majd csomagolni és vastagon kenjétek át minden oldalát.

5

Irány vissza még 2 órára ugyanazon hőfokon és előkészíthetitek a krumplikat. Vágjatok nagy cikkeket, és a választott Kotányi fűszerrel, olívaolajjal apróra vágott fokhagyma kíséretében becsomagolva hagyjátok összeérni az ízeket.

6

Az utolsó résznél már csak fel kell nyitnotok a csomagolást és bőségesen meglocsolni a maradék szósszal a sertéshusikat, ami még 1 órára az Okosgrillünkön marad. Mivel alacsony hőfokon készül a hús, mehet is mellé a becsomagolt krumpli, hogy előpuhítsátok őket a sütéshez.

7

Az utolsó mozdulat pedig már csak a krumplik felszabadítása lesz és szabadon megsütni őket a rácson.
Akkor jártatok sikerrel, ha tálaláskor a csontot kézzel is ki tudjátok szabadítani a hús rabságából, de az igazi, ha ezzel együtt szeletekre vágjátok.
Próbáljátok ki, mert egy brutálisan jó fogás!

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
BBQ oldalas fűszeres burgonyával
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66