Nyomtatandó:

BBQ sertésoldalas

Adag4 főreElőkészítési idő1 óra 5 percFőzési idő5 óraÖsszesen6 óra 5 perc

A száraz fűszeres bbq oldalas a grillezés egyik legszebb és legfinomabb terméke. Annyira szeretik az egész világon, hogy a top grill és barbecue alapanyagról van szó. Már elkészítése után a fellegekben fogunk járni a mennyei illatoktól.

bbq oldalas sertésoldalas recept okosgrill

Hozzávalók:
 1 egész egész oldalas
 1 evőkanál olivaolaj
 sertés fűszerkeverék
 almalé
 almaecet
Elkészítés
1

Indítsuk el a fa pellet grillsütőt először a legkisebb fokozatra (füstölésre), majd a hőmérsékletet 110-120 ° C-ra állítva.

2

A sertésoldalasról távolítsuk el a hártyát majd dörzsöljük be mindkét oldalát olívaolajjal és szórjuk meg a fűszerkeverékkel. Hagyjuk legalább 1 órát pihenni a hűtőben.

3

Füstöljük az oldalast kb. 5 órán keresztül, vagy addig, amíg a belső hőmérséklete 82 °C és 90 °C között nem lesz. A hús elkészültekor sötét, fényes és könnyen lecsúszik majd a csontról.

4

3-4 alkalommal fújhatunk rá almaecet/almalé keveréket, ha túl száraznánk látnánk a húst.

5

Amikor elkészült a bbq sertésoldalas vegyük le a rácsról és hagyjuk pihenni 15 percet.

Jó étvágyat kívánunk!
Nutrition Facts

Servings 0

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66