Nyomtatandó:

Bourbon bacon brownie

Adag4 főreElőkészítési idő15 percFőzési idő1 óraÖsszesen1 óra 15 perc

A brownie nagyon finom, igaz? Nos, ez a recept egy másik szintre emeli a süteményt. Ebben a receptben karamellizált baconnel koronázzuk a whisky-s browniet, hisz bármihez is teszünk egy kis bacont, az csak jobb lehet. Mindössze 15 perc előkészület és 60 perc a fa pellet grillen elegendő a recept elkészítéséhez.

bourbon bacon brownie okosgrill

Hozzávalók
 275 g liszt
 200 g porcukor
 600 g cukor
 barnacukor(a bacon megforgatásához)
 karamell öntet
 1 evőkanál füstölt tengeri só(helyetessíthető)
 6 darab nagyobb tojás
 60 ml víz
 60 ml bourbon whisky
 250 ml olaj
 180 g kakaópor
 2 evőkanál instant kávé
 6 szelet bacon
Elkészítés
1

A fa pellet grillsütőnket melegítsük fel 200°C-ra

2

Egy nagyobb keverőtálban alaposan keverjük össze száraz hozzávalókat, a kakaót, a porcukrot, a cukrot, az instant kávét és a lisztet.

3

Jöhetnek a nedves hozzávalók. Adjuk hozzá a tojást, az olajat, a vizet és a whiskyt a lisztes keverékhez, keverjük tovább, amíg egységes masszává nem áll össze.

4

A bacon szeleteket (ha hosszúak) vágjuk ketté, és forgassuk meg barnacukorban. Amennyire csak lehet tapadjon rá a cukor a baconre.

5

Egy tepsit vajazzunk ki és öntsük bele a tészta egyik felét, majd locsoljuk meg a karamell öntettel.
A tészta másik felét is öntsük rá, és ismét locsoljuk meg karamellel, majd a tetejére tegyük a cukrozott bacont.

6

Süssük a brownie-t a grillsütőben kb. 1 órán keresztül, vagy amíg a tepsi közepébe szúrt fogpiszkáló tisztán ki nem jön.

7

Vegyük ki a grillsütőből és hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük fel.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Nutrition Facts

Servings 0

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66