Tovább fokozzuk a grillen készíthető burgerek ízvilágát, ezzel a brie sajttal töltött pulykaburgerrel. Egy édes-pikáns áfonyás jalapeno lekvár helyezi fel a koronát a szendvicsre, amit paprika és spenót egészít ki.
Melegítsük fel a fa pellet grillsütőt 190°C-ra és szeleteljük fel kb. 1 centi széles darabokra a brie sajtot.
Tegyük a darált pulykahúst egy keverőtálba és keverjük össze a grillfűszerrel, majd készítsünk belőle 100-150 grammos húspogácsakat. Egy gombócnyit hagyjunk meg külön.
A burger korongok közepébe alakítsunk ki mélyedést és helyezzük bele a brie sajtot, majd fedjük le a korábban félretette gombócból lecsípett húsból. Formázzuk és ügyeljünk rá, hogy a sajt sehol sem lógjon ki.
A húsokat helyezzük az előmelegített grill rácsaira és süssük készre pár perc alatt.
A brie sajttal töltött pulyka burger összeállítása: Zsemle alja, áfonyás jalapeno lekvár, húspogácsa, újra egy kis lekvár, spenót levél, paprika és a zsemle teteje.
0 servings