Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Chilis bacon burger

Chilis bacon burger


chilis bacon burger grillrecept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Extra különleges burgert készíthetünk klasszikus ízekkel vegyítve ennek a receptnek a segítségével. Zöldfűszeres salsa, bacon, chili, marhahús, sajt. Egyszerű, nagyszerű!

Adag4 főre
Előkészítési idő30 percFőzési idő15 percÖsszesen45 perc
Hozzávalók
 500 g marhahúsdarálva vagy egyben
 4 darab burger zsemle
 1 csomag baconlegalább 8 szelet
 1 üveg zöld chili
 4 szelet sajtpl. cheddar
 1 evőkanál fűszerkeverék
 130 g salsa verdeolasz zöldfűszeres szósz
Elkészítés
1

Indítsuk el a fa pellet grillsütőt, Okosgrillt. A hőmérséklet legyen 175°C fok.

2

Egy tálban keverjük össze a darált marhahúst a fűszerkeverékkel és a ½ evőkanál aprított (zöld) chilivel. Oszlassuk el négy egyenlő részre és alakítsunk ki korongokat.

3

Egy kisebb tálban keverjük össze a salsa verde-t és további ½ evőkanál chilit. Ha csak kicsit csípősen szeretjük az ételeket , akkor ezt a lépést kihagyhatjuk.

4

Grillezzük a burgereket 8-12 percig, félidőben megfordítva. Fordítás után helyezzük a húsra a szeletelt sajtot.

5

A bucikat (félbevágva) szintén piríthatjuk kellő figyelemmel, nehogy megégjen. A szeletelt bacon is felkerülhet a rácsokra vagy vaslapra.

6

Rakjuk össze az elkészült burgert! A buci alját vékonyan kenjük át a szósszal, tegyük rá a húst, a bacont, majd egy újabb adat szószt. Szem nem marad szárazon!

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Steak burgonya újkrumpliból grillsütőnEz az a steak burgonya recept, amelyet vegetáriánusok is nyugodt szívvel élvezhetnek és akár valamelyik bbq szószba belemárthatnak. Ha szeretitek az újkrumplit, akkor sütésre fel!
Füstölt lazacos rakott krumpliA burgonya és a fa pellet aromák nagyszerű ízt adnak ennek a kiadós, füstölt lazacos reggelinek. Süthetjük korábban megmaradt füstölt lazacból, de akár friss halból is.
Chimayo szárított marhahús, beef jerkyA beef jerky vagy szárított marhahús a tökéletes fehérje, amelyet bárhova magunkkal vihetünk és kóstolhatunk. Húsos snack füstös, rágós, ami nagyon népszerű és könnyen elkészíthető fa pellet grillsütőn is. Vizet ne felejtsünk el inni utána.
Grillezett barackos és baconos saláta juharszirupos öntettelA tökéletesre karamellizált és grillezett őszibarack emeli még magasabb szintre ezt az eleve mesés salátát. Az édes gyümölcs íze ugyanis remekül keveredik a sós szalonnával és a feta sajttal – mindezt pedig a juharszirupos currys öntet teszi teljessé.

Hozzávalók

Hozzávalók
 500 g marhahúsdarálva vagy egyben
 4 darab burger zsemle
 1 csomag baconlegalább 8 szelet
 1 üveg zöld chili
 4 szelet sajtpl. cheddar
 1 evőkanál fűszerkeverék
 130 g salsa verdeolasz zöldfűszeres szósz

Elkészítés

Elkészítés
1

Indítsuk el a fa pellet grillsütőt, Okosgrillt. A hőmérséklet legyen 175°C fok.

2

Egy tálban keverjük össze a darált marhahúst a fűszerkeverékkel és a ½ evőkanál aprított (zöld) chilivel. Oszlassuk el négy egyenlő részre és alakítsunk ki korongokat.

3

Egy kisebb tálban keverjük össze a salsa verde-t és további ½ evőkanál chilit. Ha csak kicsit csípősen szeretjük az ételeket , akkor ezt a lépést kihagyhatjuk.

4

Grillezzük a burgereket 8-12 percig, félidőben megfordítva. Fordítás után helyezzük a húsra a szeletelt sajtot.

5

A bucikat (félbevágva) szintén piríthatjuk kellő figyelemmel, nehogy megégjen. A szeletelt bacon is felkerülhet a rácsokra vagy vaslapra.

6

Rakjuk össze az elkészült burgert! A buci alját vékonyan kenjük át a szósszal, tegyük rá a húst, a bacont, majd egy újabb adat szószt. Szem nem marad szárazon!

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Chilis bacon burger
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66