Nyomtatandó:

Chilis bacon burger

Adag4 főreElőkészítési idő30 percFőzési idő15 percÖsszesen45 perc

Extra különleges burgert készíthetünk klasszikus ízekkel vegyítve ennek a receptnek a segítségével. Zöldfűszeres salsa, bacon, chili, marhahús, sajt. Egyszerű, nagyszerű!

chilis bacon burger grillrecept okosgrill

Hozzávalók
 500 g marhahúsdarálva vagy egyben
 4 darab burger zsemle
 1 csomag baconlegalább 8 szelet
 1 üveg zöld chili
 4 szelet sajtpl. cheddar
 1 evőkanál fűszerkeverék
 130 g salsa verdeolasz zöldfűszeres szósz
Elkészítés
1

Indítsuk el a fa pellet grillsütőt, Okosgrillt. A hőmérséklet legyen 175°C fok.

2

Egy tálban keverjük össze a darált marhahúst a fűszerkeverékkel és a ½ evőkanál aprított (zöld) chilivel. Oszlassuk el négy egyenlő részre és alakítsunk ki korongokat.

3

Egy kisebb tálban keverjük össze a salsa verde-t és további ½ evőkanál chilit. Ha csak kicsit csípősen szeretjük az ételeket , akkor ezt a lépést kihagyhatjuk.

4

Grillezzük a burgereket 8-12 percig, félidőben megfordítva. Fordítás után helyezzük a húsra a szeletelt sajtot.

5

A bucikat (félbevágva) szintén piríthatjuk kellő figyelemmel, nehogy megégjen. A szeletelt bacon is felkerülhet a rácsokra vagy vaslapra.

6

Rakjuk össze az elkészült burgert! A buci alját vékonyan kenjük át a szósszal, tegyük rá a húst, a bacont, majd egy újabb adat szószt. Szem nem marad szárazon!

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Nutrition Facts

Servings 4

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66