Nyomtatandó:

Citrusos sajttorta rétestésztával

Adag4 főreElőkészítési idő15 percFőzési idő30 percÖsszesen45 perc

Ennek a naranccsal átitatott sajttortának a ropogós, fodros széle olyan lenyűgözően néz ki, hogy nehéz elhinni, hogy egy nagyon is egyszerűen elkészíthető ünnepi desszertről van szó. Keressük meg a legközelebbi boltban kapható rétestészta alapot és már kezdhetjük is az elkészítést. Bár maga a sajttorta gyorsan és egyszerűen elkészíthető, tálalás előtt legalább 4 órát hűteni kell majd, ezért ennek megfelelően tervezzünk az idővel.

citrusos sajttora recept okosgrill

Leveles tészta:
 10 lap fagyasztott rétestészta
 4 evőkanál olvasztott sótlan vaj
 60 g cukor
Töltelék:
 225 g puha krémsajt
 2 darab nagyobb tojás
 150 g cukor
 1 teáskanál vanília kivonat
 2 teáskanál finomra reszelt narancs vagy citromhéj
 ¼ teáskanál
Díszítéshez:
 60 g narancs vagy citrom lekvár
 2 evőkanál apróra vágott pisztácia
Ajánlott kiégészítők
 Vadcseresznye pellet
Elkészítés
1

Kapcsoljuk be a a pellet grillsütőt, és állítsuk a hőmérsékletet 175 ℃-ra. Leárva melegítsük elő 10-15 percig és indulhat is a sajttorta projekt.

2

Készítsük elő az alapot: legyen kéznél egy nagy darab sütőpapír a tésztalapok egymásra helyezéséhez. A lapokat menet közben tartsuk letakarva, hogy ne száradjanak ki, miközben elhelyezzük az első tésztalapot a sütőpapíron, és megkenjük vajjal.

3

Vegyünk egy második lapot, és enyhén elforgatva (hogy az oldalak ne illeszkedjenek teljesen egymáshoz) helyezzük az első lap tetejére. Kenjük meg ezt is vajjal és szórjuk meg egy teáskanálnyi cukorral. Így folytassuk a rétegezést, minden lapot enyhén elforgatva, megkenve olvasztott vajjal, és megszórva cukorral, amíg az utolsó lap kivételével az egészet el nem használjuk. Végül helyezzük az utolsó lapot is a halom tetejére, de ezúttal se vajat, se cukrot ne kenjünk rá.

4

Tegyük át a sütőpapírról az összeállított alapot egy kapcsos tortaformába és dobjuk ki az elhasznált papírt. Óvatosan egyengessük el a tésztát a formába, úgy, hogy a széleit hagyjuk kicsit kilógni.

5

Következzen a töltelék elkészítése: a robotgép táljában keverjük össze a krémsajtot, a tojást, a cukrot, a vaníliát, a narancs- vagy citromhéjat és a sót. Dolgozzuk simára kb. 1 perc alatt. (Alternatív megoldásként a hozzávalókat összekeverhetjük egy tálban, és elektromos habverővel simára keverhetjük.)

6

Öntsük a tölteléket az előkészített tésztalapokra és egy spatulával simítsuk el a tetejét. Hagyjuk, hogy a rétestésztánk egyenetlen szélei természetesen befelé hajoljanak. Ha kész, helyezzük az összeállított tortát egy peremes tepsire.

7

Helyezzük a tepsit közvetlenül a grillrácsra, zárjuk le a fedelet, és süssük addig, amíg a tészta aranybarna nem lesz, és a sajttorta közepe majdnem megszilárdul, vagyis körülbelül 30-40 percig. Mivel a sütési idő sok tényezőtől függ, ezért javasoljuk, hogy már a sütés korai szakaszától kezdve többször ellenőrizzük a süteményünk állapotát.

8

Ha elérte a kellő állapotot, vegyük le a sajttortát a grillről, és hűtsük szobahőmérsékleten 1 órán keresztül.

9

Mikor kellően kihűlt, tegyük a desszertünket a hűtőbe fedő nélkül, legalább 4 óra hosszára. (A 4 óra elteltével letakarhatjuk, így a süteményt akár 24 órával a felhasználás előtt elkészíthető.)

10

A díszítéshez: egy kis, mikrohullámú sütőben használható edényben melegítsük fel a lekvárt, amíg az enyhén folyékony nem lesz, vagyis körülbelül 20-30 másodpercig.

11

Távolítsuk el a csatos tortaforma külső karikáját, majd öntsük a mázat a töltelék tetejére, és egy spatulával egyenletesen oszlassuk el. Ízlés szerint megszórhatjuk apróra vágott pisztáciával is mielőtt felszeleteljük és tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Nutrition Facts

Servings 0

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66