Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Malac császárhús sütése grillen

Malac császárhús sütése grillen


császárhús malachús bbq recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

A Fald Fel! csapata egy nagyon ropogós malaccsászár receptet hozott ma nektek. Ropogós bőr, szaftos hús, király fűszerek, füst. Mi így sütjük a húsok császárát!

Adag4 főre
Előkészítési idő10 percFőzési idő2 óra 30 percÖsszesen2 óra 40 perc
Hozzávalók:
 1 kg Kométa Sertés császárszalonna
 3 darab répa
 1 darab zeller
 3 darab krumpli
 3 fej vöröshagyma
 3 fej fokhagyma
 1 l húsalaplé
 olívaolaj
Elkészítés
1

A császárunk húsos oldalát bedörzsöljük a választott rub fűszerkeverékkel. Megfordítjuk és finoman a bőrt éppen csak átvágva beirdaljuk, majd olívaolajos kezelés után szintén rubbal dörzsöljük.

2

Egy tepsit olajjal kenjetek ki és a durvára vágott zöldségeket helyezzétek rá. Fontos, hogy olyan zöldségeket válasszatok, amelyeknek a főzési ideje magas, illetve ízvilágával színesíti a húsunkat. Amiket mi javaslunk: krumpli, zeller, répa, vöröshagyma és fokhagyma.

3

A sütés 250 fokon kezdődik 20 percen át a grillsütőn, majd 160 fokon folytatódik 3 órán keresztül, így a zöldségek csak és kizárólag a hús végett szerepelnek, fogyasztásra köretként már nem lesznek alkalmasak.

4

Amint bekerült a sütőbe a malachusi, öntsük fel a tepsit húsalaplével és folyamatosan pótoljátok a sütés során.

5

A 3 óra elteltével már szolgálhatjuk is fel a ropogós malaccsászárt.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Bacon burger borsos sajttalHa imádod a friss bors és a bacon ízét, akkor ez a burger neked készült. Szaftos burger, ráolvadt sajttal és friss őrölt borssal, ropogós bacon. Ha csak elképzeled az ízeket máris összefut a nyál a szádban! Itt az ideje felfűteni a grillsütőt és a tette mezejére lépni! A recept eredetileg borsos sajttal készült, de teszteltük frissen őrölt borssal és így is lenyűgözött az ízkavalkád.
Pulled pork házi száraz rubFüstös, édes és fűszeres pulled porkhoz ajánlott száraz rub, amely tökéletes a sertéshús füstölésre! Ezt a házi készítésű fűszerkeveréket is használhatod, ha bbq pulled porkot készítenél.
Buffalo csirkeszárnyak grill recept by Szoky konyhájaA Buffalo csirkeszárnyak az egyik top tv előtt - főleg sportműsorok közben - fogyasztott étel. Talán az egyik legjobb kifejezése az amerikai életnek. Az elkészítésében ismét Szoky jeleskedett és fantasztikus recepttel tette grillre a szárnyakat.
Friss sült sonka mustármártássalSokan azt hiszik, hogy a „sonka” szó füstöltséget jelent, de valójában egy húsvágási típusról van szó. Idén próbáljuk ki, hogy egy friss, nyers, pácolatlan és füstöletlen sonkát készítünk a húsvéti ünnepre - vagy éppen egy különleges vasárnapi vacsorára. A sertés hátsó combjából származó húst nem mindig könnyű frissen megtalálni a boltokban, ezért előfordulhat, hogy meg kell kérnünk a hentesünket, hogy külön rendelje meg. De egy biztos ezek az ízek megérik majd a fáradságot. Ráadásul mivel a fa pellet grillsütőn készítjük el, ez a friss sonka kellemes füstös ízt kap majd. A bőr és a hús íze akkor lesz a legjobb, ha egy-két nappal a főzés előtt besózzuk, ezért érdemes egy kicsit előre tervezni.

Hozzávalók

Hozzávalók:
 1 kg Kométa Sertés császárszalonna
 3 darab répa
 1 darab zeller
 3 darab krumpli
 3 fej vöröshagyma
 3 fej fokhagyma
 1 l húsalaplé
 olívaolaj

Elkészítés

Elkészítés
1

A császárunk húsos oldalát bedörzsöljük a választott rub fűszerkeverékkel. Megfordítjuk és finoman a bőrt éppen csak átvágva beirdaljuk, majd olívaolajos kezelés után szintén rubbal dörzsöljük.

2

Egy tepsit olajjal kenjetek ki és a durvára vágott zöldségeket helyezzétek rá. Fontos, hogy olyan zöldségeket válasszatok, amelyeknek a főzési ideje magas, illetve ízvilágával színesíti a húsunkat. Amiket mi javaslunk: krumpli, zeller, répa, vöröshagyma és fokhagyma.

3

A sütés 250 fokon kezdődik 20 percen át a grillsütőn, majd 160 fokon folytatódik 3 órán keresztül, így a zöldségek csak és kizárólag a hús végett szerepelnek, fogyasztásra köretként már nem lesznek alkalmasak.

4

Amint bekerült a sütőbe a malachusi, öntsük fel a tepsit húsalaplével és folyamatosan pótoljátok a sütés során.

5

A 3 óra elteltével már szolgálhatjuk is fel a ropogós malaccsászárt.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Malac császárhús sütése grillen
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66