Nyomtatandó:

Csípős chili szárított marha

Adag4 főreElőkészítési idő15 percFőzési idő5 óraÖsszesen5 óra 15 perc

A szárított marhahús egy ízletes és tápláló csemegének számít, amely hosszú ideig eltartható és könnyen fogyasztható, így kiváló választás túrákhoz vagy akár snacknek a moziban. Készítsd el fa pellet grillsütőn.

csípős chilis szárított marhahús recept okosgrill

Hozzávalók:
 1 kg marhahús: fekete vagy fehérpecsenye, hátszín, hasaalja
 225 ml chili szósz
 80 ml sör
 2 evőkanál szójaszósz
 1 evőkanál Worcestershire szósz
 1 evőkanál darabolt ecetes jalapeño paprika
Ajánlott kiégészítők
 Fa pellet
Elkészítés
1

Turmixgépben vagy konyhai robotgépben keverjük össze a szójaszószt, a sört, a chilit, a Worcestershire szószt, a jalapeno paprikát.

2

Vágódeszkán éles késsel vágjuk le az összes felesleges zsírt a steakről, majd szeleteljük fel együtt 0,5-0,6 cm vastag szeletekre.

3

Egy nagy, visszazárható tasakban keverjük össze a pácot és a húst. Helyezzük a zacskót egy tálba és tegyük hűtőszekrénybe legalább 12 vagy legfeljebb 24 órára.

4

Melegítsük fel a fa pellet grillsütőnket 80°C-ra.

5

Helyezzük a steakszeleteket közvetlenül a grillrácsra, hagyva egy kis rést az egyes szeletek között. Zárjuk le a fedelet és füstöljük 5 órán keresztül, amíg a szépen kiszárad a hús.

6

Vegyük el a jerky-t a grillről és még melegen vagy szobahőmérsékletűre hűtve tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Nutrition Facts

Servings 0

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66