Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Csípős csirkeszárnyak Pit Boss grillen by Szoky konyhája

Csípős csirkeszárnyak Pit Boss grillen by Szoky konyhája


csípős csirkeszárnyak recept pit boss grill szoky konyhája okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

A Buffalo csirkeszárnyakat mindenki imádja, így most egy magyaros változatú recept érkezik. Szoky egyik kedvenc grill receptjét mutatja meg videón az előkészületektől egészen az elkészült édes csípős csirkeszárnyakig.

Adag4 főre
Előkészítési idő20 percFőzési idő2 óraÖsszesen2 óra 20 perc
Hozzávalók
 4 kg csirkeszárny
 150 g libazsír
 5 db nagyobb lila sonkahagyma
 5 db fehér hagyma
 7 gerezd fokhagyma
 2 evőkanál darált vegyes erős paprika
 3 evőkanál hársméz
 70 ml száraz fehér bor
 darált koriander mag
 darált színes bors
 őrölt kömény
 majoránna
 édesnemes pirospaprika
 
Elkészítés
1

Vegyünk elő egy akkora edényt, lábast, lavort, akármit amiben elférnek a csirkeszárnyak és könnyen tudjuk majd forgatni is a húsokat.

2

A tálba helyezzük el a csirkeszárnyakat és jöhet a fűszerezés. Őröljük a húsra a koriandert, színes borsot, szórjuk meg sóval, majoránnával, édesnemes pirospaprikával, őrölt köménnyel. Az olvadt (legalább szobahőmérsékletű) liba zsírt is öntsük a húsokra és persze az erős paprikáról se feledkezzünk meg.

3

Ha minden fűszert bedobtunk a tálba, akkor jöhet a forgatás. Alaposan kenjük át a húsokat, forgassuk addig, amíg láthatóan eloszlott a fűszer és mindenhol betakarta a szárnyakat.

4

A következő lépés nem más, mint hogy a nagyobb durvára, gorombára vágott hagymákat hozzáadjuk a fűszerezett husikhoz. Keverjük össze a húsokkal, hogy a zöldségeket is belepje a fűszerkeverék.

5

Legalább 1-1,5 órát hűtőben pihentessük a pácolt csirkeszárnyakat. Ha véletlenül egy teljes napra kerülne a hűtőbe az áru, az sem gond - nem sértődik meg.

6

Egy nagyobb tepsibe oszlassuk el szépen a szárnyakat és a hagymát. Szoky a videóban külön választja a húst és a hagymát, ezt mindenképp így érdemes.

7

A kiterített, bepácolt húsokat egy kis száraz fehér borral öntözzük meg. Egy-egy csepp, akár kézzel vagy egy fújóból, ha van rá lehetőségünk.

8

A kerti grillsütőnket állítsuk füstölésre. Ez a fa pellet grilleknél az első fokozat, kb. 80.

9

Helyezzük a rácsokra a tepsit és benne a finomságokat. Nagyjából 1-1,5 órát ezen a hőfokozaton hagyjuk füstölni.

10

Miután letelt ez az idő, állítsuk a grillt 180°C-ra, és az oldalra kifolyó levekkel locsoljuk, kenjük át többször is a szárnyakat. Itt van jelentősége annak, ha külön vettük a hagymát és a húst, mert a hagyma alatti szaftos lével könnyebb lesz a szárnyak kenegetése.

11

Tegyünk úgy 5-6 ilyen ismétlést és ezen a hőfokon dolgozhatunk az ebéddel nagyjából 30-40 percet.

12

Ha szeretnénk rá egy kis ropogós külsőt is pirítani, akkor 10 percig 200 C fokon is dolgoztassuk meg a szárnyakat. A csirke általában 72 fokos maghőnél késznek nyilvánítható.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Szoky konyhája receptkönyv:

Részletek ide kattintva: Kerti sütés-főzés Szokyval

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Füstös oldalas SPG-velEgyszerű, de nagyszerű receptet keresel? Legyen ez az oldalas az új kedvenced. Csak néhány friss hússzeletre, sóra, borsra és fokhagymásra, na és persze egy kis hickory füstre van szükségünk ahhoz, hogy komoly ízélményeket érjünk el.
Grillezett báránybordákA grillezett bárányborda egy családot és barátokat lenyűgöző recept. Könnyen és gyorsan elkészíthető. Az eredmény egy finom és füstös bárányhús, robusztus fatüzelésű ízekkel a pellet grillről.
Mexikói nacho tálEz nem egy közönséges rakott nacho, ugyanis többféle hússal van tele, majd pedig kerül rá sajt, salsa, jalapeno és már mehet is a falatozás.
Könnyed bourbon whisky BBQ szószKészítsük el ezt az alap barbecue szószt házilag, egy ici-pici csavarral, ami pedig a whisky lesz. Könnyű egyszerű bbq szósz, amit sokoldalúan használhatunk a sertésoldalashoz, lapockához vagy akár egész csirkéhez.

Hozzávalók

Hozzávalók
 4 kg csirkeszárny
 150 g libazsír
 5 db nagyobb lila sonkahagyma
 5 db fehér hagyma
 7 gerezd fokhagyma
 2 evőkanál darált vegyes erős paprika
 3 evőkanál hársméz
 70 ml száraz fehér bor
 darált koriander mag
 darált színes bors
 őrölt kömény
 majoránna
 édesnemes pirospaprika
 

Elkészítés

Elkészítés
1

Vegyünk elő egy akkora edényt, lábast, lavort, akármit amiben elférnek a csirkeszárnyak és könnyen tudjuk majd forgatni is a húsokat.

2

A tálba helyezzük el a csirkeszárnyakat és jöhet a fűszerezés. Őröljük a húsra a koriandert, színes borsot, szórjuk meg sóval, majoránnával, édesnemes pirospaprikával, őrölt köménnyel. Az olvadt (legalább szobahőmérsékletű) liba zsírt is öntsük a húsokra és persze az erős paprikáról se feledkezzünk meg.

3

Ha minden fűszert bedobtunk a tálba, akkor jöhet a forgatás. Alaposan kenjük át a húsokat, forgassuk addig, amíg láthatóan eloszlott a fűszer és mindenhol betakarta a szárnyakat.

4

A következő lépés nem más, mint hogy a nagyobb durvára, gorombára vágott hagymákat hozzáadjuk a fűszerezett husikhoz. Keverjük össze a húsokkal, hogy a zöldségeket is belepje a fűszerkeverék.

5

Legalább 1-1,5 órát hűtőben pihentessük a pácolt csirkeszárnyakat. Ha véletlenül egy teljes napra kerülne a hűtőbe az áru, az sem gond - nem sértődik meg.

6

Egy nagyobb tepsibe oszlassuk el szépen a szárnyakat és a hagymát. Szoky a videóban külön választja a húst és a hagymát, ezt mindenképp így érdemes.

7

A kiterített, bepácolt húsokat egy kis száraz fehér borral öntözzük meg. Egy-egy csepp, akár kézzel vagy egy fújóból, ha van rá lehetőségünk.

8

A kerti grillsütőnket állítsuk füstölésre. Ez a fa pellet grilleknél az első fokozat, kb. 80.

9

Helyezzük a rácsokra a tepsit és benne a finomságokat. Nagyjából 1-1,5 órát ezen a hőfokozaton hagyjuk füstölni.

10

Miután letelt ez az idő, állítsuk a grillt 180°C-ra, és az oldalra kifolyó levekkel locsoljuk, kenjük át többször is a szárnyakat. Itt van jelentősége annak, ha külön vettük a hagymát és a húst, mert a hagyma alatti szaftos lével könnyebb lesz a szárnyak kenegetése.

11

Tegyünk úgy 5-6 ilyen ismétlést és ezen a hőfokon dolgozhatunk az ebéddel nagyjából 30-40 percet.

12

Ha szeretnénk rá egy kis ropogós külsőt is pirítani, akkor 10 percig 200 C fokon is dolgoztassuk meg a szárnyakat. A csirke általában 72 fokos maghőnél késznek nyilvánítható.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Csípős csirkeszárnyak Pit Boss grillen by Szoky konyhája
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66