Nyomtatandó:

Cubano szendvics

Adag4 főreElőkészítési idő20 percFőzési idő45 percÖsszesen1 óra 5 perc

Íme egy itthon kevésbé ismert szendvics, ami az Óceán túloldalán nagyon népszerű - főleg - Kubában és az USA-ban.

cubano szendvics grill recept okosgrill

Hozzávalók
 3 darab ciabatta vagy szendvics kifli
 tarja
 só, bors ízlés szerint
 3 evőkanál djoni mustár
 100 g füstölt szeletelt sonka
 3 darab csemege uborka
 vaj
 mozzarella sajt
Szósz
 1 teáskanál őrölt kömény
 1 teáskanál oregánó
 1 teáskanál fokhagymapor
 1 darab lime leve
 1 darab narancs leve
 1 evőkanál olivaolaj
Elkészítés
1

Az egész tarját vágjuk szeletekre. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd locsoljuk meg olívaolajjal.

2

A szósz hozzávalóit keverjük össze, majd a tarja szeleteket 200-210 °C-on helyezzük a pellet grillsütő rácsára. Folyamatosan forgassuk és kenjük át a citrusos szósszal, amíg át nem sül.

3

A Cubano szendvics összeállítása: vágjuk ketté a ciabattát vagy szendvics kiflit és a szósszal, illetve dijoni mustárral kenjük meg, helyezzük rá a füstölt sonkát, az időközben elkészült és csíkokra vágott tarja szeleteket, a csemege uborkát, mozzarella sajtot.

4

A szendvics mindkét külső oldalát kenjük át vajjal, majd a grillsütő segítségével süssük át úgy, hogy közben összenyomjuk a kiflit.

Jó étvágyat!
Nutrition Facts

Servings 0

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66