Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Dán palacsintagolyó, aebleskiver

Dán palacsintagolyó, aebleskiver


dán palacsinta recept aebleskiver okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

A legenda szerint a Vikingek ereje ebből a töltött palacsinta golyókból származott. Bár picit nehéz elképzelni, de mi van ha igaz? Ne kockáztassunk mi sem, próbáljuk ki gyorsan a dánok finom édességét!

Adag4 főre
Előkészítési idő15 percFőzési idő15 percÖsszesen30 perc
Hozzávalók
 250 g liszt
 50 g vaj
 400 ml tej
 2 darab tojás
 2 teáskanál cukor
 1 csomag vaníliás cukor
 csipet só
 ½ teáskanál szódabikarbóna
Elkészítés
1

Válasszuk ketté a tojás fehérjét és sárgáját. A fehérjét verjük kemény habbá, közben adjuk hozzá a cukrot.

2

A sárgáját liszttel keverjük csomómentesre, adjuk hozzá a szódabikarbónát, a sót és a vaníliás cukrot. Folyamatosan kevergetés mellett adjuk hozzá a tejet is és dolgozzuk simára a tésztát.

3

A vajat olvasszuk fel, majd némi visszahűtés után öntsük a tojássárgás masszába és forgassuk hozzá a fehérjehabot.
A klasszikus palacsinta tésztához képest egy sűrűbb változatot fogunk kapni.

4

A dán palacsintasütőt melegítsük fel, majd adagoljunk bele a tésztából. Tehetünk a közepébe lekvárt, csokit, nutellát, de akár sós feltéteket.

5

Amikor az alja megsült a golyókat forgassuk meg egy villa vagy más eszköz segítségével és süssük aranybarnára.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Malac császárhús sütése grillenA Fald Fel! csapata egy nagyon ropogós malaccsászár receptet hozott ma nektek. Ropogós bőr, szaftos hús, király fűszerek, füst. Mi így sütjük a húsok császárát!
Grillezett articsóka hideg tojásszósszalÍzletes és látványos szezonális recept. Bár a "Sauce Gribiche" érdekesen hangzik, de hamarosan nagy kedvenc lesz! A kemény tojást, friss fűszernövényeket, savanyúságokat, kapribogyót és majonézt ötvöző Sauce Gribiche tökéletes párosítás a grillezett articsókához.
BBQ sertésoldalasA száraz fűszeres bbq oldalas a grillezés egyik legszebb és legfinomabb terméke. Annyira szeretik az egész világon, hogy a top grill és barbecue alapanyagról van szó. Már elkészítése után a fellegekben fogunk járni a mennyei illatoktól.

Hozzávalók

Hozzávalók
 250 g liszt
 50 g vaj
 400 ml tej
 2 darab tojás
 2 teáskanál cukor
 1 csomag vaníliás cukor
 csipet só
 ½ teáskanál szódabikarbóna

Elkészítés

Elkészítés
1

Válasszuk ketté a tojás fehérjét és sárgáját. A fehérjét verjük kemény habbá, közben adjuk hozzá a cukrot.

2

A sárgáját liszttel keverjük csomómentesre, adjuk hozzá a szódabikarbónát, a sót és a vaníliás cukrot. Folyamatosan kevergetés mellett adjuk hozzá a tejet is és dolgozzuk simára a tésztát.

3

A vajat olvasszuk fel, majd némi visszahűtés után öntsük a tojássárgás masszába és forgassuk hozzá a fehérjehabot.
A klasszikus palacsinta tésztához képest egy sűrűbb változatot fogunk kapni.

4

A dán palacsintasütőt melegítsük fel, majd adagoljunk bele a tésztából. Tehetünk a közepébe lekvárt, csokit, nutellát, de akár sós feltéteket.

5

Amikor az alja megsült a golyókat forgassuk meg egy villa vagy más eszköz segítségével és süssük aranybarnára.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Dán palacsintagolyó, aebleskiver
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66