Nyomtatandó:

Duplán sült, töltött édesburgonya grillen

Adag4 főreElőkészítési idő5 percFőzési idő45 percÖsszesen50 perc

Az édesburgonya és a grillezés is egyre népszerűbb, így természetesen elkerülhetetlen volt a házasságuk. Íme egy izgalmas recept, a duplán sült, töltött édesburi grillen.

Édesburgonya grill recept

Hozzávalók
 2 hosszúkás édesburgonya
 2 szelet bacon
 új hagyma, karikázva
 100 g reszelt cheddar sajt
Elkészítés
1

Indítsuk el a fa pellet grillsütőnket és állítsuk a hőmérsékletet 200°C-ra.

2

30 perc sütés után az édesburgonyákat vágjuk kettét (hosszában). A megpuhult belsejét egy tálba kanalazzuk ki, fűszerezzük ízlés szerint és keverjük el a reszelt sajt felével.

3

Ezután helyezzük vissza az édesburgonyába a tölteléket, majd rakjuk a tetejére a bacont, az új hagymát és szórjuk meg a maradék sajttal. Ha kevésnek érezzük, nyugodtan reszeljünk még hozzá.

4

Helyezzük vissza a pellet grillre az édesburgonyákat és süssük addig, amíg a sajt megolvad és pirulni kezd (kb. 10 perc).

5

Az elkészült töltött édesburikhoz érdemes egy kis fokhagymás tejfölt készíteni (akár a sütés közben is mehet rá), illetve a tetejét sóval, borssal is enyhén fűszerezni.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Nutrition Facts

Servings 0

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66