Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Egész grillcsirke almával és kolbásszal töltve

Egész grillcsirke almával és kolbásszal töltve


grillezett egész grillcsirke kolbásszal almával töltve okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ez a grillezett egész csirke tökéletes egy vasárnapi vacsorához vagy az ünnepi lakomához. Kolbász és alma töltelékkel ízletes finomság őszi ízekkel. Az almafa pellet gyümölcsös füstje és az édes-pikáns fűzerezés ínycsiklandóan ropogós bőrt varázsol.

Adag4 főre
Előkészítési idő10 percFőzési idő1 óra 30 percÖsszesen1 óra 40 perc
Hozzávalók
 2 kg egész csirke
 ¼ evőkanál fekete bors
 1 evőkanál sótlan vaj
 1 darab zellerszár
 150 ml csirke alaplé
 ¼ evőkanál szárított zsálya
 100 g szárított kenyérfűszerezetlen, kockázva
 1 darab almakockázva
 250 g kolbászhúskülseje eltávolítva
 ½ evőkanál olívaolaj
 3 evőkanál almás fűszerkeverék
 1 teáskanál
 ½ fej fehérhagymaapróra vágva
 ½ fej fehérhagymaszeletelve
Elkészítés - Töltelék
1

Egy nagy serpenyőben hevítsünk fel olívaolajat közepes lángon. Adjuk hozzá a kolbászt, és fakanállal morzsoljuk össze.

2

Amikor a kolbászhús barnulni kezd, adjunk hozzá a vajat, a zellert, az aprított hagymát, a kockázott almát, a zsályát, a sót és a borsot. Süssük 5-7 percen keresztül gyakran kevergetve, amíg a zöldségek megpuhulnak.

3

Vegyük le a tűzről és adjuk hozzá az alaplé felét és a kenyérkockákat. Óvatosan forgassuk össze, majd tegyük félre hűlni.

Elkészítés - grillcsirke
4

A fa pellet grillsütőt csukott fedél mellett melegítsük elő 205°C-ra.

5

Alaposan öblítsük le az egész csirkét és töröljük át papírtörlővel.

6

A szeletelt hagymát helyezzük az öntöttvas serpenyő vagy tepsi aljára. Helyezzük rá a csirkét és töltsük meg a pihentetett töltelékkel.

7

A grillcsirkét kívülről szórjuk meg az almás fűszerkeverékkel és dörzsöljük be alaposan minden részen, ügyelve a szárnyak, combokra.

8

A 205°C-ra melegített pellet grillsütőben süssük 45 percig a grillcsirkét. Ekkor a még almásabb ízekért permetezzük át a húst 50-50 arányú almalé-almaecet keverékkel.
Öntsük alá az alaplé másik felét és süssük további 30 percen keresztül.

9

Akkor vegyük le a grillről, amikor a belső hőmérséklet eléri a 73-74°C-ot, és már a bőre is megpirult.
Érdemes a mellcsont mellett mérni a hőmérsékletet.
Felszeletelés előtt 15 percig pihentessük.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Vietnámi pork belly Bahn Mi szendvicsA vietnami ihletésű BBQ Pork Belly Banh Mi szendvics zamatos: a füstölt és párolt sertéscsászár, a ropogós friss zöldség, a házi savanyúság csípős sriracha szósszal egyesülnek egy ciabatta buciban. Készülj fel az egyik legjobb szendvicsre!
Emu steak tzatzikivelA Fald Fel! csapata elkészítette az első steaket az Okosgrillünkön tzatziki és grillezett burgonya kíséretében! Nem T-bone és nem is New York strip hanem egy emu filé volt a főszereplő és az állukat keresgélték a végeredménytől.
Mexikói nacho tálEz nem egy közönséges rakott nacho, ugyanis többféle hússal van tele, majd pedig kerül rá sajt, salsa, jalapeno és már mehet is a falatozás.

Hozzávalók

Hozzávalók
 2 kg egész csirke
 ¼ evőkanál fekete bors
 1 evőkanál sótlan vaj
 1 darab zellerszár
 150 ml csirke alaplé
 ¼ evőkanál szárított zsálya
 100 g szárított kenyérfűszerezetlen, kockázva
 1 darab almakockázva
 250 g kolbászhúskülseje eltávolítva
 ½ evőkanál olívaolaj
 3 evőkanál almás fűszerkeverék
 1 teáskanál
 ½ fej fehérhagymaapróra vágva
 ½ fej fehérhagymaszeletelve

Elkészítés

Elkészítés - Töltelék
1

Egy nagy serpenyőben hevítsünk fel olívaolajat közepes lángon. Adjuk hozzá a kolbászt, és fakanállal morzsoljuk össze.

2

Amikor a kolbászhús barnulni kezd, adjunk hozzá a vajat, a zellert, az aprított hagymát, a kockázott almát, a zsályát, a sót és a borsot. Süssük 5-7 percen keresztül gyakran kevergetve, amíg a zöldségek megpuhulnak.

3

Vegyük le a tűzről és adjuk hozzá az alaplé felét és a kenyérkockákat. Óvatosan forgassuk össze, majd tegyük félre hűlni.

Elkészítés - grillcsirke
4

A fa pellet grillsütőt csukott fedél mellett melegítsük elő 205°C-ra.

5

Alaposan öblítsük le az egész csirkét és töröljük át papírtörlővel.

6

A szeletelt hagymát helyezzük az öntöttvas serpenyő vagy tepsi aljára. Helyezzük rá a csirkét és töltsük meg a pihentetett töltelékkel.

7

A grillcsirkét kívülről szórjuk meg az almás fűszerkeverékkel és dörzsöljük be alaposan minden részen, ügyelve a szárnyak, combokra.

8

A 205°C-ra melegített pellet grillsütőben süssük 45 percig a grillcsirkét. Ekkor a még almásabb ízekért permetezzük át a húst 50-50 arányú almalé-almaecet keverékkel.
Öntsük alá az alaplé másik felét és süssük további 30 percen keresztül.

9

Akkor vegyük le a grillről, amikor a belső hőmérséklet eléri a 73-74°C-ot, és már a bőre is megpirult.
Érdemes a mellcsont mellett mérni a hőmérsékletet.
Felszeletelés előtt 15 percig pihentessük.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Egész grillcsirke almával és kolbásszal töltve
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66