Jöjjön egy recept, amely egyszerre ínyenc és egyszerű. Hogy mire számíthatunk pontosan? Végtelenül könnyed, nyárias salátára, amelyet egy mennyeien ízletes, grillezett husival fogunk ötvözni.
Jelen esetben, a sertés szűzérme nem egy fűszerkeveréket fog kapni, hanem egy különleges fokhagymás krémet. Fogjunk is hozzá ennek az elkészítéséhez.
4 gerezd fokhagyma, fél citrom héja és leve, valamint egy marék oregánó kerül bele a botmixer keverőedényébe. Mindezt követi 3 evőkanál olivaolaj, továbbá só és bors - ízlés szerint. Indulhat a turmixolás!
TIPP: Bár a fokhagymás krém elkészítésekor szárított oregánóval is helyettesíthetünk, határozottan javasoljuk, inkább a friss levelek és szárak felhasználását - a maximális élvezet érdekében.
Az imént született krémmel megkenjük és alaposan betapogatjuk a húsokat. Ezt követően, már mehetnek is az okos pellet grillre - pontosan 150°C-on, egészen addig, amíg készre sülnek.
Ez hozzávetőlegesen 90 percet vehet igénybe, és ezidő alatt, háromszor forgatjuk meg a húsokat.
Következik a salátához szükséges dresszing összeállítása: Ehhez 4 evőkanál balzsamecetet, 2 evőkanál dijoni mustárt, 1 evőkanál mézet, valamint 2 evőkanál olivaolajat, - ízlés szerint - sót és borsot helyezünk egy keverőtálba.
Végül egy habverő segítségével fokozatos, folyamatos keverés mellett összekeverjük a hozzávalókat.
Folytassuk páratlan saláta koncepciónkat a további alapanyagok előkészítésével: Tisztítsuk meg és bontsuk leveleire a vörös salátát. A paradicsomot, továbbá a kígyóuborkát vágjuk tetszés szerinti kockákra. A fekete olajbogyót félbe, majd ízlés szerint még tovább szeljük.
Helyezzük a zöldségeket egy salátás tálba, majd adjuk hozzá a dresszinget, és - kezünk segítségével - keverjük át jó alaposan a tálka tartalmát.
Most pedig fejezzük be salátánkat pár egyszerű mozdulattal: Avagy, a sajt rámorzsolásával.
Nem maradt más hátra, csupán a tálalás: A szűzérmét vágjuk érmékre, majd helyezzük stílusosan az elkészült salátaágyunk tetejére.
Servings 0