Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Egyszerű hagymás sertéspecsenye, oldalas, dagadó, lapocka – Szoky konyhája

Egyszerű hagymás sertéspecsenye, oldalas, dagadó, lapocka – Szoky konyhája


szoky konyhája oldalas lapocka dagadó pecsenye recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Grill recept videó: Szoky bőség-pecsenye táljén nem kell keresni a húsokat: oldalasok, dagadó, lapocka, kolozsvári szalonna és mellé parázsburgonya, rengeteg hagyma, petrezselyem. Vigyázz, ezután csak gurulva tudsz majd közlekedni!

Adag6 főre
Előkészítési idő30 percFőzési idő3 óraÖsszesen3 óra 30 perc
Hozzávalók:
 sertés oldalas, sertés lapocka és sertés dagadóvegyesen
 3 evőkanál libazsír
 1 l 100 % paradicsomlé
 250 g kolozsvári szalonna
 
 tört színes bors
 1 evőkanál barnacukor
 őrölt kömény
 egész kömény
 bazsalikom
 fokhagymapor
 2 csokor petrezselyem
 paradicsom
 zöld édes paprika
 2 darab kígyó uborka
 vöröshagyma
 fokhagyma
 lila hagyma
 fehér főzőhagyma
 lila főzőhagyma
 újhagyma
 20 dkg juh sajt
Elkészítés
1

A nagyobb oldalas és dagadó mustáros pácban egy éjszakát pihent a hűtőben, a többi hús nem volt előpácolva.

2

Egy tepsi kenjünk ki (liba)zsírral, majd öntsünk bele 1,5-2 dl paradicsomlevet és ezt is kenjük el.

3

A kisebb oldalast, lapockát felszeleteljük, felkockázzuk és a mustáros oldalassal, dagadóval elhelyezzük a tepsiben.

4

A tepsiben elhelyezett húsokat megsózzuk, majd jöhet a fűszerezés: fokhagyma por, bazsalikom, egész kömény, kevés őrölt kömény, színes bors bőven. A fűszeres húsokat megforgatjuk és eloszlatjuk az alapanyagon.

5

Pit Boss pellet grillsütőnket helyezzük a legmagasabb állásra és pirítsuk le a húsokat, ez kb. 20 perc.

6

A pirítás után a maradék paradicsomlevet (barnacukrot hozzáadva) beleöntjük a tepsibe. Később még kb.fél liter vizet is fogunk önteni a hús alá. Ezután alufóliával lefedve, 150 fokon sütjük közel 2 órán keresztül.

7

Gorombára összevágjuk a kolozsvári szalonnát. Vegyük le a bőrét, kockázzuk fel és mehet is a szalonna a tepsibe. Kb. a sütés 1 óra 45 perc környékén.
Közben a burgonyát érdemes félig megfőzni.

8

Cikkekre vágjuk fel a hagymát - újhagymánál a zöld része is mehet bele, - fokhagymát, roppantsuk meg és szintén mehet be a tepsibe. Keverjük el a szafttal. A hagymát és a krumplit rádobva már a fóliát nem kell visszaraknunk. Forgassuk át a pecsenyelevében a hagymát és emeljük fel a hőmérsékletet 180 fokra. A végére friss petrezselyemmel szórjuk meg alaposan.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Szoky konyhája receptkönyv:

Részletek ide kattintva: Kerti sütés-főzés Szokyval

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Töltött jalapeno múmiák – Halloween grill receptHalloweeni külön kiadásunkban a gyerekeknek kedvezünk. A grillsütőn bármikor készülhet nekik is néhány meglepetés recept. Biztosan mosolyogva, boldogan fogják fogyasztani. Következzen a töltött jalapeno múmiák recept.
Koktél grillezett eperrelA fa pellet grillsütő segítségével füstös édességet készítünk és így szuper finom nyári koktélokat hozhatunk létre. Az epret először is meggrillezzük, majd vodkával, cukorsziruppal, citromlével és gyömbérsörrel összerázzuk, majd tört jégen felszolgáljuk egy igazi frissítő, édes koktélként.
Grillezett-füstölt gombaEz a finom köret egyszerű és látványos. A gombák kevés előkészítési időt igényelnek, cserébe magukba szívják a gazdag keményfa füstízt. Felhasználhatjuk olyan receptben, ami gombát igényel, vagy fogyasztható magában is.
Fokhagymás zsemlékÚjabb zseniális grill receptet kaptunk Csókáné Enyedi Judit-tól, akire már-már haragszik a konyhai sütője, mivel mindig a Pit Boss grillt használja. A fokhagymás zsemlék nagyon hamar elkészülnek a grillsütőben és kiváló buci lesz hamburgerhez, pulled porkhoz, de akár szimplán házi szendvicshez is.

Hozzávalók

Hozzávalók:
 sertés oldalas, sertés lapocka és sertés dagadóvegyesen
 3 evőkanál libazsír
 1 l 100 % paradicsomlé
 250 g kolozsvári szalonna
 
 tört színes bors
 1 evőkanál barnacukor
 őrölt kömény
 egész kömény
 bazsalikom
 fokhagymapor
 2 csokor petrezselyem
 paradicsom
 zöld édes paprika
 2 darab kígyó uborka
 vöröshagyma
 fokhagyma
 lila hagyma
 fehér főzőhagyma
 lila főzőhagyma
 újhagyma
 20 dkg juh sajt

Elkészítés

Elkészítés
1

A nagyobb oldalas és dagadó mustáros pácban egy éjszakát pihent a hűtőben, a többi hús nem volt előpácolva.

2

Egy tepsi kenjünk ki (liba)zsírral, majd öntsünk bele 1,5-2 dl paradicsomlevet és ezt is kenjük el.

3

A kisebb oldalast, lapockát felszeleteljük, felkockázzuk és a mustáros oldalassal, dagadóval elhelyezzük a tepsiben.

4

A tepsiben elhelyezett húsokat megsózzuk, majd jöhet a fűszerezés: fokhagyma por, bazsalikom, egész kömény, kevés őrölt kömény, színes bors bőven. A fűszeres húsokat megforgatjuk és eloszlatjuk az alapanyagon.

5

Pit Boss pellet grillsütőnket helyezzük a legmagasabb állásra és pirítsuk le a húsokat, ez kb. 20 perc.

6

A pirítás után a maradék paradicsomlevet (barnacukrot hozzáadva) beleöntjük a tepsibe. Később még kb.fél liter vizet is fogunk önteni a hús alá. Ezután alufóliával lefedve, 150 fokon sütjük közel 2 órán keresztül.

7

Gorombára összevágjuk a kolozsvári szalonnát. Vegyük le a bőrét, kockázzuk fel és mehet is a szalonna a tepsibe. Kb. a sütés 1 óra 45 perc környékén.
Közben a burgonyát érdemes félig megfőzni.

8

Cikkekre vágjuk fel a hagymát - újhagymánál a zöld része is mehet bele, - fokhagymát, roppantsuk meg és szintén mehet be a tepsibe. Keverjük el a szafttal. A hagymát és a krumplit rádobva már a fóliát nem kell visszaraknunk. Forgassuk át a pecsenyelevében a hagymát és emeljük fel a hőmérsékletet 180 fokra. A végére friss petrezselyemmel szórjuk meg alaposan.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Egyszerű hagymás sertéspecsenye, oldalas, dagadó, lapocka – Szoky konyhája
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66