Emu steak tzatzikivel
A Fald Fel! csapata elkészítette az első steaket az Okosgrillünkön tzatziki és grillezett burgonya kíséretében! Nem T-bone és nem is New York strip hanem egy emu filé volt a főszereplő és az állukat keresgélték a végeredménytől.
Az emu steak recept pellet grillsütőn készült.
Emu:
200-300 grammos szeleteket olivaolajjal sóval és borssal kenjetek meg, de a sütéssel várjatok, amíg minden mással elkészültök nehogy túlsüssétek..
A hús hőfokánál figyeljetek, hogy ne legyen túlzottan magas, különben hirtelen megégethetitek a szeleteket. Az átsütés mértékét az ízlésetekre bízzuk, mi medium, medium-rare szintre készítettük el őket, persze itt könnyű dolgunk volt, mert az okosgrillünkel könnyedén szabályoztuk a hőfokot.
Krumpli:
A meghámozott krumplit felvágva olivaolaj, só, bors és fokhagyma társaságában helyezzétek alufóliába. A sütésnél figyeljetek arra, hogy ne közvetlen láng felé tegyétek a krumplit, mert akkor csak meg fog égni és nem puhul meg.
Tzatziki:
Két kígyóuborkát vágjatok félbe és egy kanál segítségével szedjétek ki a magos részét, hogy a saláta ne legyen túlzottan vizes. Reszeljétek le egy tálba és adjatok hozzá 2 doboz joghurtot, valamint a Kotányi fűszerkeveréket egy kevés citromlé társaságában öntsétek hozzá. Keverjétek el egyenletesre miközben még enyhén megsózzátok és a hús elkészüléséig rakjátok hűtőbe.
Amint a krumpli és a hús elkészül már tálalhatjátok is.
Ajándék, ingyenes receptfüzet:
Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez
Ismerd meg a Milestone66 termékeket:
- Okosgrill kiegészítők
Milestone66 Farmer kötény
Original price was: 23 990 Ft.19 990 FtCurrent price is: 19 990 Ft. - KEDVEZMÉNY 5%Opciók választása Ennek a terméknek több variációja van. A változatok a termékoldalon választhatók kiGyorsnézet
- KEDVEZMÉNY 5%Opciók választása Ennek a terméknek több variációja van. A változatok a termékoldalon választhatók kiGyorsnézet
Tájékozódj az Okosgrillekről:
További receptek:
Hozzávalók
Elkészítés
Az emu steak recept pellet grillsütőn készült.
Emu:
200-300 grammos szeleteket olivaolajjal sóval és borssal kenjetek meg, de a sütéssel várjatok, amíg minden mással elkészültök nehogy túlsüssétek..
A hús hőfokánál figyeljetek, hogy ne legyen túlzottan magas, különben hirtelen megégethetitek a szeleteket. Az átsütés mértékét az ízlésetekre bízzuk, mi medium, medium-rare szintre készítettük el őket, persze itt könnyű dolgunk volt, mert az okosgrillünkel könnyedén szabályoztuk a hőfokot.
Krumpli:
A meghámozott krumplit felvágva olivaolaj, só, bors és fokhagyma társaságában helyezzétek alufóliába. A sütésnél figyeljetek arra, hogy ne közvetlen láng felé tegyétek a krumplit, mert akkor csak meg fog égni és nem puhul meg.
Tzatziki:
Két kígyóuborkát vágjatok félbe és egy kanál segítségével szedjétek ki a magos részét, hogy a saláta ne legyen túlzottan vizes. Reszeljétek le egy tálba és adjatok hozzá 2 doboz joghurtot, valamint a Kotányi fűszerkeveréket egy kevés citromlé társaságában öntsétek hozzá. Keverjétek el egyenletesre miközben még enyhén megsózzátok és a hús elkészüléséig rakjátok hűtőbe.
Amint a krumpli és a hús elkészül már tálalhatjátok is.