Emu steak tzatzikivel – Fald fel! #receptek

Kezdőlap / Emu steak tzatzikivel – Fald fel! #receptek
Emu steak tzatzikivel – Fald fel! #receptek

MegosztásMentésMegosztásMegosztás

A Fald Fel! csapata elkészítette az első steaket az Okosgrillünkön tzatziki és grillezett burgonya kíséretében! Nem T-bone és nem is New York strip hanem egy emu filé volt a főszereplő és az állukat keresgélték a végeredménytől.

Adag6 főre
Előkészítési idő30 percFőzési idő30 percÖsszesen1 óra

Hozzávalók:
 1,20 kg emu filé
 
 bors
 olívaolaj
 1 kg krumpli
 1 fej fokhagyma
 2 darab kígyóuborka
 2 darab natúr joghurt
 1 csomag Kotányi Tzatziki salátaöntet fűszerkeverék
 50 ml citromlé

Elkészítés
1

Emu:
200-300 grammos szeleteket olivaolajjal sóval és borssal kenjetek meg, de a sütéssel várjatok, amíg minden mással elkészültök nehogy túlsüssétek..

2

A hús hőfokánál figyeljetek, hogy ne legyen túlzottan magas, különben hirtelen megégethetitek a szeleteket. Az átsütés mértékét az ízlésetekre bízzuk, mi medium, medium-rare szintre készítettük el őket, persze itt könnyű dolgunk volt, mert az okosgrillünkel könnyedén szabályoztuk a hőfokot.

3

Krumpli:
A meghámozott krumplit felvágva olivaolaj, só, bors és fokhagyma társaságában helyezzétek alufóliába. A sütésnél figyeljetek arra, hogy ne közvetlen láng felé tegyétek a krumplit, mert akkor csak meg fog égni és nem puhul meg.

4

Tzatziki:
Két kígyóuborkát vágjatok félbe és egy kanál segítségével szedjétek ki a magos részét, hogy a saláta ne legyen túlzottan vizes. Reszeljétek le egy tálba és adjatok hozzá 2 doboz joghurtot, valamint a Kotányi fűszerkeveréket egy kevés citromlé társaságában öntsétek hozzá. Keverjétek el egyenletesre miközben még enyhén megsózzátok és a hús elkészüléséig rakjátok hűtőbe.
Amint a krumpli és a hús elkészül már tálalhatjátok is.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Tájékozódj az Okosgrillekről:

Hozzávalók

Hozzávalók:
 1,20 kg emu filé
 
 bors
 olívaolaj
 1 kg krumpli
 1 fej fokhagyma
 2 darab kígyóuborka
 2 darab natúr joghurt
 1 csomag Kotányi Tzatziki salátaöntet fűszerkeverék
 50 ml citromlé

Elkészítés

Elkészítés
1

Emu:
200-300 grammos szeleteket olivaolajjal sóval és borssal kenjetek meg, de a sütéssel várjatok, amíg minden mással elkészültök nehogy túlsüssétek..

2

A hús hőfokánál figyeljetek, hogy ne legyen túlzottan magas, különben hirtelen megégethetitek a szeleteket. Az átsütés mértékét az ízlésetekre bízzuk, mi medium, medium-rare szintre készítettük el őket, persze itt könnyű dolgunk volt, mert az okosgrillünkel könnyedén szabályoztuk a hőfokot.

3

Krumpli:
A meghámozott krumplit felvágva olivaolaj, só, bors és fokhagyma társaságában helyezzétek alufóliába. A sütésnél figyeljetek arra, hogy ne közvetlen láng felé tegyétek a krumplit, mert akkor csak meg fog égni és nem puhul meg.

4

Tzatziki:
Két kígyóuborkát vágjatok félbe és egy kanál segítségével szedjétek ki a magos részét, hogy a saláta ne legyen túlzottan vizes. Reszeljétek le egy tálba és adjatok hozzá 2 doboz joghurtot, valamint a Kotányi fűszerkeveréket egy kevés citromlé társaságában öntsétek hozzá. Keverjétek el egyenletesre miközben még enyhén megsózzátok és a hús elkészüléséig rakjátok hűtőbe.
Amint a krumpli és a hús elkészül már tálalhatjátok is.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Emu steak tzatzikivel – Fald fel! #receptek