Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Emu steak tzatzikivel

Emu steak tzatzikivel


emu steak fald fel grill recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

A Fald Fel! csapata elkészítette az első steaket az Okosgrillünkön tzatziki és grillezett burgonya kíséretében! Nem T-bone és nem is New York strip hanem egy emu filé volt a főszereplő és az állukat keresgélték a végeredménytől.

Adag6 főre
Előkészítési idő30 percFőzési idő30 percÖsszesen1 óra
Hozzávalók:
 1,20 kg emu filé
 
 bors
 olívaolaj
 1 kg krumpli
 1 fej fokhagyma
 2 darab kígyóuborka
 2 darab natúr joghurt
 1 csomag Kotányi Tzatziki salátaöntet fűszerkeverék
 50 ml citromlé
Elkészítés
1

Az emu steak recept pellet grillsütőn készült.

2

Emu:
200-300 grammos szeleteket olivaolajjal sóval és borssal kenjetek meg, de a sütéssel várjatok, amíg minden mással elkészültök nehogy túlsüssétek..

3

A hús hőfokánál figyeljetek, hogy ne legyen túlzottan magas, különben hirtelen megégethetitek a szeleteket. Az átsütés mértékét az ízlésetekre bízzuk, mi medium, medium-rare szintre készítettük el őket, persze itt könnyű dolgunk volt, mert az okosgrillünkel könnyedén szabályoztuk a hőfokot.

4

Krumpli:
A meghámozott krumplit felvágva olivaolaj, só, bors és fokhagyma társaságában helyezzétek alufóliába. A sütésnél figyeljetek arra, hogy ne közvetlen láng felé tegyétek a krumplit, mert akkor csak meg fog égni és nem puhul meg.

5

Tzatziki:
Két kígyóuborkát vágjatok félbe és egy kanál segítségével szedjétek ki a magos részét, hogy a saláta ne legyen túlzottan vizes. Reszeljétek le egy tálba és adjatok hozzá 2 doboz joghurtot, valamint a Kotányi fűszerkeveréket egy kevés citromlé társaságában öntsétek hozzá. Keverjétek el egyenletesre miközben még enyhén megsózzátok és a hús elkészüléséig rakjátok hűtőbe.
Amint a krumpli és a hús elkészül már tálalhatjátok is.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

BBQ KocsonyaBBQ és kocsonya együtt? Két lassan készülő, hagyományos recept fúzióját mutatjuk most be nektek. Készítsétek el, hiszen zseniális a két tradicionális finomság együtt!
Töltött burger bacon lekvárralElkészült a tökéletes burger, amely garantáltan elnyeri az ízlelőbimbók tetszését. A sajttal és jalapeno paprikával töltött darált marhahúspogácsa gondosan meggrillezve, hogy a belső töltelék lágyan olvadjon. A pikáns bacon jam, amelyet a ropogós szalonna és karamellizált hagyma alkot, tökéletesen kiegészíti a szaftos húst. A pirított bucik ölelik át ezt a mesterművet, így egyetlen harapással elmerülünk az ízek örömében. Ez a burger igazi gasztronómiai élményt nyújt minden falatban.
Teriyaki sertéskörömHa meghalljuk, hogy sertésköröm, akkor a többségnek a körömpörkölt vagy egy jó körmös pacal jut eszébe. Ha már köröm, akkor legyen Ő a mai receptünk főszereplője - viszont a magyar ízek helyett most ázsiai fűszerekkel megbolondítva! Hála a pellet grillsütő füstjének, tovább bolondíthatjuk ezt az egyébként is markáns alapanyagot.
BBQ oldalas Pit Boss grillsütőn by Szoky konyhájaA legnépszerűbb BBQ recept, a sertésoldalas már Szoky youtube csatornáján is elérhető. Ahány ház és ahány USA állam, annyi szokás és változat. Íme, itt az Pit Boss 820FB-n készített bbq sertésoldalas recept.

Hozzávalók

Hozzávalók:
 1,20 kg emu filé
 
 bors
 olívaolaj
 1 kg krumpli
 1 fej fokhagyma
 2 darab kígyóuborka
 2 darab natúr joghurt
 1 csomag Kotányi Tzatziki salátaöntet fűszerkeverék
 50 ml citromlé

Elkészítés

Elkészítés
1

Az emu steak recept pellet grillsütőn készült.

2

Emu:
200-300 grammos szeleteket olivaolajjal sóval és borssal kenjetek meg, de a sütéssel várjatok, amíg minden mással elkészültök nehogy túlsüssétek..

3

A hús hőfokánál figyeljetek, hogy ne legyen túlzottan magas, különben hirtelen megégethetitek a szeleteket. Az átsütés mértékét az ízlésetekre bízzuk, mi medium, medium-rare szintre készítettük el őket, persze itt könnyű dolgunk volt, mert az okosgrillünkel könnyedén szabályoztuk a hőfokot.

4

Krumpli:
A meghámozott krumplit felvágva olivaolaj, só, bors és fokhagyma társaságában helyezzétek alufóliába. A sütésnél figyeljetek arra, hogy ne közvetlen láng felé tegyétek a krumplit, mert akkor csak meg fog égni és nem puhul meg.

5

Tzatziki:
Két kígyóuborkát vágjatok félbe és egy kanál segítségével szedjétek ki a magos részét, hogy a saláta ne legyen túlzottan vizes. Reszeljétek le egy tálba és adjatok hozzá 2 doboz joghurtot, valamint a Kotányi fűszerkeveréket egy kevés citromlé társaságában öntsétek hozzá. Keverjétek el egyenletesre miközben még enyhén megsózzátok és a hús elkészüléséig rakjátok hűtőbe.
Amint a krumpli és a hús elkészül már tálalhatjátok is.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Emu steak tzatzikivel
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66