Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Flekken tarja batyuban extra finom páccal – Szoky konyhája

Flekken tarja batyuban extra finom páccal – Szoky konyhája


szoky konyhája flekken tarja batyu grillsütő recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Grill recept videó: Szoky egyik kedvenc alapanyaga a tarja, amibő. csodás ételeket tud varázsolni a grillsütő segítségével. Most hagymás batyu készült a bepácolt tarja szeletekből.

Adag4 főre
Előkészítési idő30 percFőzési idő3 óraÖsszesen3 óra 30 perc
Hozzávalók:
 1,80 kg tarjaujjnyi vastagsággal nézve kb. 12-13 szelet
 8 vöröshagymakb. 60 dkg
 9 gerezd fokhagyma
 3 evőkanál mustár
 3 evőkanál ketchup
 40 ml szója szósz
 40 ml Worcestershire szósz
 2 evőkanál barnacukor
 1 evőkanál édes nemes fűszerpaprika
 2 teáskanál Cayenne bors-Cayenne paprika
 tört színes borsízlés szerint
 tört koriander magízlés szerint
 100 ml extra szűz olíva olaj
 1 csokor petrezselyem
 3 darab szegfűszeg
 4 darab szegfűbors
 csak a sütés előtt közvetlenül kerül a húsra
 3 evőkanál liba, kacsa vagy sertészsírsütéshez
Elkészítés
1

Szeleteljük fel az 1,6-1,8 kg tarját. Kb. ujjnyi vastagságú szeletekkel 13 darab fog kijönni. Klopfolni nem szükséges.

2

Ezután készítsük el a pácot, amiben a tarjáink majd 2-3 napig pihenni fognak.
Ehhez szükségünk lesz cikkezett hagymára, fokhagymára, ketchupra, mustárra, aprított hagymára, fokhagymára, továbbá korianderre, színes borsra, cayenne-borsra, barnacukorra, olívaolajra, szója és wooster szósra (Worcestershire), piros paprikára és a csokor petrezselyemre. Mozsárba külön törjük össze még a szegfűborsot és a szegfűszeget is.

3

Egy nagyobb tálban keverjük össze a felsorolt fűszereket, szószokat, kezdjük a ketchup-mustár-olaj hármassal, hogy könnyebb legyen.

4

Mártsuk meg a kapott szószban a tarját majd tegyük félre egy tálba vagy akár egyből egy zsírpapírba.

5

Tarja csomagolása: zsírpapírra helyezzük rá a szeletelt, pácolt húsokat egymás mellé, egymásra. A 13 szeletből 2 csomagot készíthetünk. A becsomagolást úgy végezzük, hogy abból nem folyjon ki semmi, illetve érdemes egy plusz tálba berakni és lefedni azt is.
TIPP: érdemes 4-5 fokos hűtőbe rakni pihenni, mert 8 fokosban már máshogy dolgoznak a húsok és esetleg megromolhat.

6

A tálban maradt szószra tegyük be a cikkezett hagymát és keverjük el. Egy külön lezárt tálba szintén mehet a hűtőbe.

7

Amikor eljött az idő és letelt a 2-3 nap, indulhat a grillezés. Indítsuk el a grillsütőnket és egy tepsibe helyezzük bele a zsírt, majd kis olvadás után kenjük ki vele.

8

A grillsütőt kb 180 fokra melegítsük fel és a felforrósodott tepsibe helyezzük bele a tarja szeleteket. Mindkét oldalt kb 3-5 percig süssük, amíg kérek nem kerül rá.

9

A lesütött tarjákat egyesével tegyük alufóliára, sózzuk és borsozzuk meg, majd tegyük rá a tarja szeletet és újra jöhet egy kis sózás-borsozás ízlés szerint.

10

Ezt követően tegyük rá a hagymát és csomagoljuk be. Ehhez a 4 sarkát együtt felhúzva és megtekerve egy batyút kell alkossunk. Ezeket a batyukat a 150 fokos grillsütőre helyezzük 90-120 percig, attól függően milyen vastagra szeleteltük korábban. A tepsi alá érdemes egy kis vizet is önteni.

11

Ha elkészült a batyus tarja, akkor a tepsiből a pecsenyeszaftot gyűjtsük össze és szűrjük le. Helyezzük egy gyorsforralóba, adjunk hozzá egy nagyobb evőkanálnyi paradicsompürét és 5-6cl főzőtejszínt, majd forraljuk fel. Ezzel meglocsolhatjuk a tarját-hagymát.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Szoky konyhája receptkönyv:

Részletek ide kattintva: Kerti sütés-főzés Szokyval

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Grillkolbászos mediterrán raguAz olasz kiruccanásunk alkalmával volt szerencsénk egy igazi olasz kerti konyhában főzni ugyanis a hotelünk tulajdonosa megengedte számunkra, hogy használjuk az étteremnek a kerthelyiségét. Egy esti főzés alkalmával mediterrán ragu készült grillkolbásszal.
Reggeli Okosgrillen: tojás, sajt, bacon SPG-velTojással, baconnel, sajttal, Milestone66 SPG-vel és egy csipet okos füsttel egy király reggeli recept érkezik, bemutatva, hogy fa pellet grillsütőn mennyire egyszerű percek alatt összedobni egy laktató finomságot.
Tom Herbert pulled pork és burger bucijaTom Herbert népszerű pék, akinek a burger buci receptje legalább annyira népszerű, mint ő maga. Íme a recept, amely elengedhetetlen egy jó kis otthoni pulled pork szendvicshez vagy burgerezéshez.

Hozzávalók

Hozzávalók:
 1,80 kg tarjaujjnyi vastagsággal nézve kb. 12-13 szelet
 8 vöröshagymakb. 60 dkg
 9 gerezd fokhagyma
 3 evőkanál mustár
 3 evőkanál ketchup
 40 ml szója szósz
 40 ml Worcestershire szósz
 2 evőkanál barnacukor
 1 evőkanál édes nemes fűszerpaprika
 2 teáskanál Cayenne bors-Cayenne paprika
 tört színes borsízlés szerint
 tört koriander magízlés szerint
 100 ml extra szűz olíva olaj
 1 csokor petrezselyem
 3 darab szegfűszeg
 4 darab szegfűbors
 csak a sütés előtt közvetlenül kerül a húsra
 3 evőkanál liba, kacsa vagy sertészsírsütéshez

Elkészítés

Elkészítés
1

Szeleteljük fel az 1,6-1,8 kg tarját. Kb. ujjnyi vastagságú szeletekkel 13 darab fog kijönni. Klopfolni nem szükséges.

2

Ezután készítsük el a pácot, amiben a tarjáink majd 2-3 napig pihenni fognak.
Ehhez szükségünk lesz cikkezett hagymára, fokhagymára, ketchupra, mustárra, aprított hagymára, fokhagymára, továbbá korianderre, színes borsra, cayenne-borsra, barnacukorra, olívaolajra, szója és wooster szósra (Worcestershire), piros paprikára és a csokor petrezselyemre. Mozsárba külön törjük össze még a szegfűborsot és a szegfűszeget is.

3

Egy nagyobb tálban keverjük össze a felsorolt fűszereket, szószokat, kezdjük a ketchup-mustár-olaj hármassal, hogy könnyebb legyen.

4

Mártsuk meg a kapott szószban a tarját majd tegyük félre egy tálba vagy akár egyből egy zsírpapírba.

5

Tarja csomagolása: zsírpapírra helyezzük rá a szeletelt, pácolt húsokat egymás mellé, egymásra. A 13 szeletből 2 csomagot készíthetünk. A becsomagolást úgy végezzük, hogy abból nem folyjon ki semmi, illetve érdemes egy plusz tálba berakni és lefedni azt is.
TIPP: érdemes 4-5 fokos hűtőbe rakni pihenni, mert 8 fokosban már máshogy dolgoznak a húsok és esetleg megromolhat.

6

A tálban maradt szószra tegyük be a cikkezett hagymát és keverjük el. Egy külön lezárt tálba szintén mehet a hűtőbe.

7

Amikor eljött az idő és letelt a 2-3 nap, indulhat a grillezés. Indítsuk el a grillsütőnket és egy tepsibe helyezzük bele a zsírt, majd kis olvadás után kenjük ki vele.

8

A grillsütőt kb 180 fokra melegítsük fel és a felforrósodott tepsibe helyezzük bele a tarja szeleteket. Mindkét oldalt kb 3-5 percig süssük, amíg kérek nem kerül rá.

9

A lesütött tarjákat egyesével tegyük alufóliára, sózzuk és borsozzuk meg, majd tegyük rá a tarja szeletet és újra jöhet egy kis sózás-borsozás ízlés szerint.

10

Ezt követően tegyük rá a hagymát és csomagoljuk be. Ehhez a 4 sarkát együtt felhúzva és megtekerve egy batyút kell alkossunk. Ezeket a batyukat a 150 fokos grillsütőre helyezzük 90-120 percig, attól függően milyen vastagra szeleteltük korábban. A tepsi alá érdemes egy kis vizet is önteni.

11

Ha elkészült a batyus tarja, akkor a tepsiből a pecsenyeszaftot gyűjtsük össze és szűrjük le. Helyezzük egy gyorsforralóba, adjunk hozzá egy nagyobb evőkanálnyi paradicsompürét és 5-6cl főzőtejszínt, majd forraljuk fel. Ezzel meglocsolhatjuk a tarját-hagymát.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Flekken tarja batyuban extra finom páccal – Szoky konyhája
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66