Nyomtatandó:

Fokhagymás-citromos sült pisztráng tökfőzelékkel

Adag4 főreElőkészítési idő20 percFőzési idő40 percÖsszesen1 óra

Egy kis fúziós konyha jöhet a pellet grillsütő segítségével? Sült fokhagymás-citromos pisztránggal dobtuk fel! Íme!

fokhagymás citromos sült pisztráng recept okosgrill

Pisztráng
 2 darab pisztáng
 4 gerezd fokhagyma
 1 darab citrom, karikázva
Tökfőzelék:
 1 darab tök
 2 fej vöröshagyma
 1 csokor kapor
 50 g vaj
 150 ml tej
 150 víz
 só, bors ízlés szerint
 fűszerpaprika
 150 g tejföl
 1,50 evőkanál liszt
Elkészítés
1

A tököt hámozzuk meg és gyaluljuk le. Daraboljuk fel a hagymát és a kaprot. Melegítsük elő a pellet grillsütőt 200°C-ra.

2

Vajon dinszteljük meg a hagymát és mehet bele a só, a bors és a fűszerpaprika, majd a kaporral és a tökkel süssük össze. Adjuk hozzá a tejet és a vizet és főzzük be, majd készítsük el a habarást.

3

A tejfölt és a lisztet keverjük alaposan össze, majd a tökfőzelék alapjából adjunk hozzá folyamatosan 1-1 evőkanál levet, amit mindig keverjünk el, majd öntsük az egészet a fazékba és keverjük össze.

4

A pisztrángot irdaljuk be, belsejébe tegyünk citromkarikákat és fokhagymát. Helyezzük egy beolajozott és sózott alufóliára, majd másik oldalát is olajozzuk és sózzuk.

5

A 200°C-ra előmelegített fa pellet grillsütőbe tesszük és 15-20 percen keresztül készre sütjük.

Jó étvágyat!
Nutrition Facts

Servings 0

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66