Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Fokhagymás mézes oldalas – Szoky konyhája

Fokhagymás mézes oldalas – Szoky konyhája


szoky konyhája fokhagymás mézes oldalas recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Grill recept videó: Most egy igazán nagyszerű, gombával társított, csodálatos textúrát és ízeket hordozó, fokhagymás, mézes oldalast fogunk elkészíteni.

Adag4 főre
Előkészítési idő30 percFőzési idő2 óra 40 percÖsszesen3 óra 10 perc
Hozzávalók:
 1,90 kg sertés oldalas
 2,50 kg parázsburgonya
 4 evőkanál sertés zsír
 50 g méz
 800 g gomba
 1 egész fej fokhagyma
 1 csokor petrezselyem
 só, tört fekete bors
 1 teáskanál Cayenne bors
 10 szem szegfűbors
 5 darab szegfűszeg
 600 ml víz
Elkészítés
1

Felszeleteljük az oldalast, tepsibe helyezzük, majd bő 35-40 percen át füstöljük az Okosgrillünkben.

2

Eközben szeletekre vágjuk a fokhagymát és felaprítjuk a petrezselymet.

3

Az idő leteltével kivesszük a húst a grillből, és máris indulhat a fűszerezés. A tepsi tartalmát sóval, borssal, valamint az imént felvágott fokhagymával ízesítjük.

4

Ezt követően, - egy kevés víz hozzáadása után - visszahelyezzük tepsinket a grillbe, és 80-85 percen keresztül sütjük az ételt, 220 fokos hőmérsékleten.

5

Amíg a hús puhára párolódik, előkészítjük az átmosott gombákat. Ehhez pedig nincs is más dolgunk, mint egyszerűen csak nagyobb, méretesebb formákra vágni.

6

Enyhén sós vízben, feltesszük főni a burgonyát. Amely azonnal el is készül, a forrástól számított körülbelül 8-10 perc leforgása alatt.

7

Két evőkanál sertészsír landol a WOK serpenyőnkben, majd amint kellően felforrósodott, hirtelen megkapatjuk rajta az előkészített gombát.

8

Amint a gombánk teljesen átpirult, kellemesen meghintjük a - mozsárban porrá őrölt - szegfűszeggel, szegfűborssal, de előtte még sóval, borssal, petrezselyemmel és Cayenne paprikával.

9

Amint a husik puhára párolódtak, egy üvegtálba helyezzük őket. Mindezt abból a célból, hogy alaposan összekeverhessük őket a további összetevőkkel.

10

A következők kerülnek bele, az oldalast már tartalmazó üvegtálunkba: két kanál zsír és egy kevés méz. Most pedig rázzuk meg a tálat pár határozott mozdulattal.

11

Az oldalas helyét, most az előfőzött burgonya veszi át a mennyei, fokhagymás pecsenyelevet tartalmazó tepsinkben. Ezt követően a tetejét, - természetesen - ne felejtsük el gondosan megszórni a "zöld arannyal", avagy a ragyogó petrezselyemmel is.

12

Már majdnem készen vagyunk! Visszapakoljuk a húsokat a tepsibe, a bűbájos burgonya ágyra, és visszaöntjük rá az üvegtálban rekedt ínycsiklandó szaftot.

13

Irány ismét az Okosgrill! További 25-30 percen át, tűzpirosra sütjük az ételt, majd pár perc pihentetés után, azonnal tálalhatjuk a gomba kíséretében.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Grill pizza by Szoky konyhájaGrill pizza, a család bbqmentes tagjainak kedvenc étele. Paradicsomos vagy tejszínes alapú pizzák: Szoky recept videóban mutatja meg a hogyan készítsd el.
Pulled pork töltött hot dogHa unod már a klasszikus grill ételeket, akkor ez nagyon fog tetszeni! Egy sajtos, szaftos nagyon extra receptet hoztunk amit bárki el tud készíteni.

Hozzávalók

Hozzávalók:
 1,90 kg sertés oldalas
 2,50 kg parázsburgonya
 4 evőkanál sertés zsír
 50 g méz
 800 g gomba
 1 egész fej fokhagyma
 1 csokor petrezselyem
 só, tört fekete bors
 1 teáskanál Cayenne bors
 10 szem szegfűbors
 5 darab szegfűszeg
 600 ml víz

Elkészítés

Elkészítés
1

Felszeleteljük az oldalast, tepsibe helyezzük, majd bő 35-40 percen át füstöljük az Okosgrillünkben.

2

Eközben szeletekre vágjuk a fokhagymát és felaprítjuk a petrezselymet.

3

Az idő leteltével kivesszük a húst a grillből, és máris indulhat a fűszerezés. A tepsi tartalmát sóval, borssal, valamint az imént felvágott fokhagymával ízesítjük.

4

Ezt követően, - egy kevés víz hozzáadása után - visszahelyezzük tepsinket a grillbe, és 80-85 percen keresztül sütjük az ételt, 220 fokos hőmérsékleten.

5

Amíg a hús puhára párolódik, előkészítjük az átmosott gombákat. Ehhez pedig nincs is más dolgunk, mint egyszerűen csak nagyobb, méretesebb formákra vágni.

6

Enyhén sós vízben, feltesszük főni a burgonyát. Amely azonnal el is készül, a forrástól számított körülbelül 8-10 perc leforgása alatt.

7

Két evőkanál sertészsír landol a WOK serpenyőnkben, majd amint kellően felforrósodott, hirtelen megkapatjuk rajta az előkészített gombát.

8

Amint a gombánk teljesen átpirult, kellemesen meghintjük a - mozsárban porrá őrölt - szegfűszeggel, szegfűborssal, de előtte még sóval, borssal, petrezselyemmel és Cayenne paprikával.

9

Amint a husik puhára párolódtak, egy üvegtálba helyezzük őket. Mindezt abból a célból, hogy alaposan összekeverhessük őket a további összetevőkkel.

10

A következők kerülnek bele, az oldalast már tartalmazó üvegtálunkba: két kanál zsír és egy kevés méz. Most pedig rázzuk meg a tálat pár határozott mozdulattal.

11

Az oldalas helyét, most az előfőzött burgonya veszi át a mennyei, fokhagymás pecsenyelevet tartalmazó tepsinkben. Ezt követően a tetejét, - természetesen - ne felejtsük el gondosan megszórni a "zöld arannyal", avagy a ragyogó petrezselyemmel is.

12

Már majdnem készen vagyunk! Visszapakoljuk a húsokat a tepsibe, a bűbájos burgonya ágyra, és visszaöntjük rá az üvegtálban rekedt ínycsiklandó szaftot.

13

Irány ismét az Okosgrill! További 25-30 percen át, tűzpirosra sütjük az ételt, majd pár perc pihentetés után, azonnal tálalhatjuk a gomba kíséretében.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Fokhagymás mézes oldalas – Szoky konyhája
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66