Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Fokhagymás paradicsomos pecsenye – Szoky konyhája

Fokhagymás paradicsomos pecsenye – Szoky konyhája


szoky paradicsomos fokhagymás pecsenye recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

A Duna-parton grillezett Szoky, ahol egy nagyon finom paradicsomos pecsenyét készített. A videóban egy nagyon finom gyökérkenyérrel és kovászos uborkával történt a tálalás, de ehhez az ételhez szinte minden köret tökéletes,

Adag4 főre
Előkészítési idő20 percFőzési idő1 óra 45 percÖsszesen2 óra 5 perc
Hozzávalók:
 1,70 kg sertéstarja
 150 g füstölt szalonna
 150 g kolozsvári húsos szalonna
 150 g füstölt kolbász
 400 g paradicsom pürélazább nem túl sűrű
 150 g paprika püré
 7 darab közepes méretű vöröshagyma
 7 gerezd fokhagyma
 1 kis csokor petrezselyem
 200 ml száraz vörösbor
Elkészítés
1

Készítsük elő az alapanyagokat. A zsírszalonnát kockázzuk fel, a kolozsvárit pedig vágjuk szeletekre, a vöröshagymát gorombára vágjuk, míg a fokhagymát roppantjuk és kicsit összébb vágjuk.

2

A fa pellet grillsütő hőmérsékletét állítsuk be 230-250°C-ra, majd helyezzünk a rácsra egy tepsit és mehet is bele sülni a szalonna. A teljes főzés kb. 95-105 percet vesz majd igénybe.

3

Amikor már látványosan megsült a szalonna és nagyobb zsírt engedett mehet is hozzá a hagyma és a fokhagyma.

4

Amíg pirul, szeleteljük fel a húst, majd a szeletből vágjunk csíkokat és mehet is a hagyma és a szalonna mellé a tepsibe.

5

Fakanál segítségével forgassuk át miközben pirul, kb. 6-8 percen keresztül, majd pedig érkezhet a fűszerezés, amelyhez ezúttal Milestone66 Magyaros fűszert használt Szoky.

6

Miután összekevertük érkezhet rá a paradicsom és paprikapüré, majd újabb átforgatás után felöntjük annyi vízzel, ami épphogy ellepi.

7

Vágjuk fel a kolbászt szeletekre és az utolsó 15 percre mehet is a tepsibe a vörösborral együtt.

8

Összefőzzük és friss petrezselyem szórás után már tálalhatjuk is.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Grillcsirke otthon, könnyedénAz egyszerű pácolt, bedörzsölt és megvajazott sült csirkénkkel bármikor könnyedén szaftos és ízletes lakomát varázsolhatunk családunk, barátaink, vendégeink számára.
Francesinha, egy portugál szendvics, ha teletömnéd a hasadEz a kalóriadús frankensteini szendvics-szörnyeteg Portugáliából Porto városából származik. Két szelet kenyér között szaftos, pácolt sonkát, füstölt sertés- és chipolata kolbászt és steaket találunk. A helyiek még jó pár garnélával is kiegészítik, miért is ne. A szendvicset ezután olvasztott sajttal bevonják, és sörből és paradicsomból készült szószba merítik. Mindig sült krumplival tálalják, mert a portugálok láthatóan soha nem hallottak a szívbetegségről.
Univerzális házi száraz BBQ rubLegyen szó csirkecombokról, pecsenyékről, csirkeszárnyakról, sertésszeletről, sültkrumpliról, sültkarfiolról, de még akár tofuról is: Ezt a házi száraz rubot nyugodtan használhatod bármilyen ételhez, univerzális fűszerkeverék!

Hozzávalók

Hozzávalók:
 1,70 kg sertéstarja
 150 g füstölt szalonna
 150 g kolozsvári húsos szalonna
 150 g füstölt kolbász
 400 g paradicsom pürélazább nem túl sűrű
 150 g paprika püré
 7 darab közepes méretű vöröshagyma
 7 gerezd fokhagyma
 1 kis csokor petrezselyem
 200 ml száraz vörösbor

Elkészítés

Elkészítés
1

Készítsük elő az alapanyagokat. A zsírszalonnát kockázzuk fel, a kolozsvárit pedig vágjuk szeletekre, a vöröshagymát gorombára vágjuk, míg a fokhagymát roppantjuk és kicsit összébb vágjuk.

2

A fa pellet grillsütő hőmérsékletét állítsuk be 230-250°C-ra, majd helyezzünk a rácsra egy tepsit és mehet is bele sülni a szalonna. A teljes főzés kb. 95-105 percet vesz majd igénybe.

3

Amikor már látványosan megsült a szalonna és nagyobb zsírt engedett mehet is hozzá a hagyma és a fokhagyma.

4

Amíg pirul, szeleteljük fel a húst, majd a szeletből vágjunk csíkokat és mehet is a hagyma és a szalonna mellé a tepsibe.

5

Fakanál segítségével forgassuk át miközben pirul, kb. 6-8 percen keresztül, majd pedig érkezhet a fűszerezés, amelyhez ezúttal Milestone66 Magyaros fűszert használt Szoky.

6

Miután összekevertük érkezhet rá a paradicsom és paprikapüré, majd újabb átforgatás után felöntjük annyi vízzel, ami épphogy ellepi.

7

Vágjuk fel a kolbászt szeletekre és az utolsó 15 percre mehet is a tepsibe a vörösborral együtt.

8

Összefőzzük és friss petrezselyem szórás után már tálalhatjuk is.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Fokhagymás paradicsomos pecsenye – Szoky konyhája
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66