Újabb zseniális grill receptet kaptunk Csókáné Enyedi Judit-tól, akire már-már haragszik a konyhai sütője, mivel mindig a Pit Boss grillt használja. A fokhagymás zsemlék nagyon hamar elkészülnek a grillsütőben és kiváló buci lesz hamburgerhez, pulled porkhoz, de akár szimplán házi szendvicshez is.
A hozzávalókból gyúrjunk tésztát kézzel vagy dagasztógéppel. A kapott alapanyagot tegyük félre, takarjuk le és kelesszük a duplájára.
A megkelt tésztát 8 egyenlő részre osszuk el, formázzunk belőlük gombócokat, majd sütőpapírral bélelt, kerek sütőformába rendezzük őket. Természetesen más formát is használhatunk.
A tetejére szánt vajba olvasztás után törjük bele a megtisztított fokhagymát, keverjük el, majd öntsük rá a zsemlékre Ezután sajttal szórjuk meg a tetejét.
A fa pellet grillsütőnket melegítsük fel 175 Celsius fokra, majd 30 perc alatt süssük benne a zsemléket.
0 servings