Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Francesinha, egy portugál szendvics, ha teletömnéd a hasad

Francesinha, egy portugál szendvics, ha teletömnéd a hasad


Francesinha portugál szendvics recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ez a kalóriadús frankensteini szendvics-szörnyeteg Portugáliából Porto városából származik. Két szelet kenyér között szaftos, pácolt sonkát, füstölt sertés- és chipolata kolbászt és steaket találunk. A helyiek még jó pár garnélával is kiegészítik, miért is ne.
A szendvicset ezután olvasztott sajttal bevonják, és sörből és paradicsomból készült szószba merítik. Mindig sült krumplival tálalják, mert a portugálok láthatóan soha nem hallottak a szívbetegségről.

Adag4 főre
Előkészítési idő10 percFőzési idő10 percÖsszesen20 perc
Hozzávalók
 4 szelet toast kenyér
 150 g kolbász
 150 g füstölt kolbász
 2 szelet vékony steakbélszín vagy sertéskaraj. kb 150-150 gramm
 12 szelet sajt
 4 szelet sonka
 2 darab tojás
Szószhoz
 2 gerezd fokhagyma
 2 darab babérlevél
 1 evőkanál sertészsír
 500 ml paradicsomos püré
 chili ízlés szerint
 330 ml világos sör
 500 ml marha- vagy csirkealaplé
 tejet és liszt a sűrítéshez
1

Készítsük el a szendvics töltelékét: a kolbászokat vágjuk fel. A steak húst sózzuk, borsozzuk.
Először a kolbászt, majd a steaket grillezzük medium szintre. Fontos, hogy lehetőség szerint minél vékonyabb húst használjunk, kb. 1-1,5 cm vastagot.

2

Készítsük el francesinha ikoniukus sörös-paradicsomos szószát: az apróra szeletelt fokhagymát a serpenyőben kezdjük pirítani egy kis vajjal, olívaolajjal a babérlevéllel együtt.

3

Adjuk hozzá a paradicsom pürét és a chilipaprikát, majd forraljuk fel. Lassan és folyamatosan kevergetve adjuk hozzá a sört és az alaplevet, majd pároljuk 20-25 percen keresztül.

4

Ha a szósz még nem eléggé sűrű, akkor egy kevés tejet és lisztet keverjünk össze és adjuk lassan szószhoz, hogy besűrűsödjön.
A babérleveleket szedjük ki és botmixer segítségével turmixoljuk addig, amíg a szósz sima nem lesz.

5

Állítsuk össze francesinha szendvicset: először egy szelet kenyérre érkezzen két szelet sajt, majd a sonka, a steak, a csíkozott kolbászok, majd újabb két réteg sajttal és egy szelet kenyérrel zárjuk le.

6

A szendvics mindkét oldalát pirítsuk pár percen keresztül a 180°C-os fa pellet grillsütőben, majd a tetejét szórjuk meg reszelt vagy szeletelt rajttal és hagyjuk ráolvadni zárt grillfedél alatt.

7

Ha a sajt elolvadt, süssük meg a tükörtojásokat és tegyük a szendvics tetejére.
Helyezzük az egész francesinha szendvicset egy mélyebb tányérba és öntsük nyakon a mártással. Autentikusan tálaljuk sült krumplival.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Kecskesajtos-körtés grill hot dogSokaknak, talán fogalmuk sincs róla, hogy milyen elképesztően finom lehet a különböző ízvilágú gyümölcsöket más ételekkel kombinálni. Ezért egy rendhagyó hot dog recept következik, egy kis kecskesajttal és grillezett körtével megspékelve.
Grill gombás hot dogA hotdog rengeteg grillparti főszereplője, de mi történik ha mustáron túl is engedjük a fantáziánkat? Izgalmas grill gombás hotdog következik.
Miami csirkeszárnyakEgyedi és ízletes grillezett csirkeszárny receptet mutatunk. Néhány óra pácolás közben szívják magukba a zamatos ízeket ezek a husik, majd a rácson ropogósra sülnek, végül szószba forgatjuk.
Dupla sajtburgerEz a sajtburger recept csak egy kicsit különbözik a megszokottól, mégpedig a vékonyabb húspogácsában. A laposabb húskorongok alkalmassá teszik a szendvicset, hogy még több finomsággal tömjük meg. Így kerül bele vajon karamellizált hagyma és dupla sült bacon is.

Hozzávalók

Hozzávalók
 4 szelet toast kenyér
 150 g kolbász
 150 g füstölt kolbász
 2 szelet vékony steakbélszín vagy sertéskaraj. kb 150-150 gramm
 12 szelet sajt
 4 szelet sonka
 2 darab tojás
Szószhoz
 2 gerezd fokhagyma
 2 darab babérlevél
 1 evőkanál sertészsír
 500 ml paradicsomos püré
 chili ízlés szerint
 330 ml világos sör
 500 ml marha- vagy csirkealaplé
 tejet és liszt a sűrítéshez

Elkészítés

1

Készítsük el a szendvics töltelékét: a kolbászokat vágjuk fel. A steak húst sózzuk, borsozzuk.
Először a kolbászt, majd a steaket grillezzük medium szintre. Fontos, hogy lehetőség szerint minél vékonyabb húst használjunk, kb. 1-1,5 cm vastagot.

2

Készítsük el francesinha ikoniukus sörös-paradicsomos szószát: az apróra szeletelt fokhagymát a serpenyőben kezdjük pirítani egy kis vajjal, olívaolajjal a babérlevéllel együtt.

3

Adjuk hozzá a paradicsom pürét és a chilipaprikát, majd forraljuk fel. Lassan és folyamatosan kevergetve adjuk hozzá a sört és az alaplevet, majd pároljuk 20-25 percen keresztül.

4

Ha a szósz még nem eléggé sűrű, akkor egy kevés tejet és lisztet keverjünk össze és adjuk lassan szószhoz, hogy besűrűsödjön.
A babérleveleket szedjük ki és botmixer segítségével turmixoljuk addig, amíg a szósz sima nem lesz.

5

Állítsuk össze francesinha szendvicset: először egy szelet kenyérre érkezzen két szelet sajt, majd a sonka, a steak, a csíkozott kolbászok, majd újabb két réteg sajttal és egy szelet kenyérrel zárjuk le.

6

A szendvics mindkét oldalát pirítsuk pár percen keresztül a 180°C-os fa pellet grillsütőben, majd a tetejét szórjuk meg reszelt vagy szeletelt rajttal és hagyjuk ráolvadni zárt grillfedél alatt.

7

Ha a sajt elolvadt, süssük meg a tükörtojásokat és tegyük a szendvics tetejére.
Helyezzük az egész francesinha szendvicset egy mélyebb tányérba és öntsük nyakon a mártással. Autentikusan tálaljuk sült krumplival.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Francesinha, egy portugál szendvics, ha teletömnéd a hasad
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66