Nyomtatandó:

Füstölt, paprikás grillcsirke

Adag4 főreElőkészítési idő15 percFőzési idő2 óraÖsszesen2 óra 15 perc

Van, aki forrón szereti! Ha unjuk az egyszerű grillcsirkét, próbáljuk ki ezt a fűszeres és füstös BBQ csirke receptet, hogy feldobjuk a napot!

paprikás grillcsirkecomb recept okosgrill

Hozzávalók
 4 darab egész csirkecomb
 225 ml jalapeño vagy más paprika lekvár
 225 ml víz
 Milestone66 Yellow fűszerkeverék
 ízlés szerint chilipor
Ajánlott kiégészítők
 Vadcseresznye pellet
Elkészítés
1

Keverjük össze a paprikakrémet és a vizet egy serpenyőben, és pároljuk alacsony hőmérsékletű tűzhelyen körülbelül 10 percig, vagy amíg el nem éri a közepes sűrűséget.

2

A csirkecombat fűszerezzük Milestone66 Yellow fűszerkeverékkel és chili porral.

3

Amikor készen állunk, akkor állítsuka pellet grillsütő hőmérsékletét 150℃-ra és zárt fedéllel melegítsük elő 15 percig.

4

Helyezzük a csirkét a grillrácsra és zárt fedél alatt süssük 15 percen keresztül, majd a csirkecombokat locsoljuk meg a paprikás sziruppal.

5

Fordítsuk át a húsokat süssük újabb 15 percig, majd újra locsolás és fordítás, újabb 15 perc sütés. Így mindkét oldal 30-30 perc hőkezelést kap.

6

Amikor ez az idő letelt a grillsütőt hőmérsékletét vegyük le a legalacsonyabb (Super Smoke vagy Smoke állás) és a fűszeres-chilis combok kapjanak füstöt 1 órán keresztül.

7

A füstölés után váltsunk vissza hőt 150℃-ra az utolsó 15 percre, vagy amíg a csirke el nem éri a 74℃-ot a maghőmérőn, hogy tökéletessé váljon.

8

Ha elkészült kivesszük és forrón tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Nutrition Facts

Servings 0

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66