Nyomtatandó:

Füstölt sertésburger

Adag4 főreElőkészítési idő15 percFőzési idő55 percÖsszesen1 óra 10 perc

Nem lehet minden dicsőség kizárólag a marhahamburgereké! A füstölt sertéshúsburger szaftos, puha és tele van a füst hozzáadott ízével. A hamburger füstös íze mellett szerepet kap még a nektarin, jalapeno, avokádó és egy koriander-lime majonéz is.

füstölt sertésburger recept okosgrill

Hozzávalók
 900 g sertéshús darálva
 200 g húsos szalonna, kockázva
 4 darab hamburger zsemle
 1 darab avokádó
 1 evőkanál grill fűszerkeverék
 4 darab salátalevél
Majonézhez:
 80 g majonéz
 1 evőkanál koriander, aprítva
 ½ lime leve és reszelt héja
Salsa:
 2 darab kockázott nektarin
 1 darab jalapeno paprika aprítva
 2 evőkanál koriander levél, aprítva
 ½ lime leve és reszelt héja
 ½ aprított lilahagyma
Elkészítés
1

Melegítsük a fa pellet grillsütőt 110-120°C-ra és a darált sertéshúst keverjük össze a grill fűszerrel, a kockázott baconnel, osszuk el 4 egyenlő részre és formázzunk belőlük húspogácsákat.

2

A húspogácsákat helyezzük a felső rácsra és füstöljük 30 percen keresztül, majd emeljük a hőmérsékletet 150°C-ra és további 20 percig maradjon a rácson.

3

Készítsük el a salsa-t: keverjük össze a kockázott nektarint, az aprított jalapenot, hagymát és koriandert a lime levével és reszelt hájával.

4

A majonézhez keverjük hozzá az aprított koriander másik felét, a lime levét és reszelt héját, majd alaposan keverjük össze.

5

Füstölés után grillezzük a húspogácsákat nyílt lángon oldalanként 1-1 percig, majd a grillről levéve pihentessük 5 percig. Ennyi idő épp elég arra, hogy a kettévágott zsemléket is megpirítsuk.

6

Füstölt sertésburgerünk összeállítása: Zsemle alja, egy kanál koriander-lime majonéz, saláta, húspogácsa, szeletelt avokádó, salsa és a zsemle teteje.

Jó étvágyat kívánunk!

Nutrition Facts

0 servings

Serving size

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66