Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Füstölt tésztasaláta

Füstölt tésztasaláta

füstölt tésztasaláta recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Most egy kis fatüzelésű ízt adunk ehhez a piknik klasszikushoz. A paradicsom, a friss mozzarella, a paprika és a szalámi mind fa pellet füstölést kapnak, mielőtt egy könnyű, olasz szósz kíséretében a tésztához csatlakoznak.

Adag4 főre
Előkészítési idő15 percFőzési idő15 percÖsszesen30 perc
Hozzávalók:
 450 g fussili tészta
 225 g felezett mozzarella golyók
 450 g apróra vágott szalámi
 1 apróra vágott sült pirospaprika
 700 g koktélparadicsom
 100 g szeletelt fekete olívabogyó
 15 g apróra vágott petrezselyem
 1 darab közepes fej apróra vágott vöröshagyma
 ízlés szerint chili paprika
Olasz dresszing
 125 ml vörösborecet
 125 ml olíva olaj
 3 gerezd zúzott fokhagyma
 1 evőkanál méz
 ízlés szerint só és bors
Ajánlott kiégészítők
Elkészítés
1

Melegítsük fel a fa pellet grillsütőnket 80°C-ra.

2

Egy lapos tálcára, tepsire helyezzünk el egy rétegben mozzarellát, szalámit, pirospaprikát, paradicsomot, olajbogyót, petrezselymet, hagymát és a chili paprikát.

3

Helyezzük a tálcát közvetlenül a grillrácsra. Zárjuk le a fedelet és füstöljük 20-30 percen keresztül.

4

A füstölt hozzávalókat ezután kivesszük a grillsütőből és félretesszük.

5

Tegyünk fel egy nagy fazék vizet nagy lángra, és forraljuk fel egy kanál só társaságában. Amikor felforrt, adjuk hozzá a tésztát és a csomagoláson található utasítás szerint főzzük al dente-re.

6

Közben készítsük el az olaszos öntetet. Egy kis tálban keverjük össze az ecetet, olívaolajat, fokhagymát, mézet, olasz fűszerkeveréket, ízlés szerint sót, borsot, majd tegyük félre.

7

Ha elkészült, szűrjük le a tésztát, és tegyük egy nagy keverőtálba. Hagyjuk kissé kihűlni.

8

Tegyük bele a füstölt hozzávalókat a tálba, a tészta mellé. A tetejére öntsük rá a szószt és forgassuk jól át, hogy teljesen bevonja a salátát. Ízlés szerint tovább sózzuk és borsozzuk.

9

Tálalás előtt tegyük a salátát 30 percre a hűtőbe, hogy hűvösebb legyen, ahogy egy tésztasalátának lennie kell.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Nem tréfa: Csoki burgerNe kövezzetek meg minket, de ezt az őrült amerikai receptet muszáj kipróbálni! A végeredmény egy megdöbbentően finom - és persze édes - fogás! Következzen a csoki burger.
SzékelykáposztaEz a közismert, klasszikus főétel, bármikor egy vasárnapi ebéd, vagy ünnepi vacsora elegáns középpontja lehet. Tökéletes fogás, melyet most még különlegesebb, még füstösebb ízekbe burkolunk.
Grillezett báránybordákA grillezett bárányborda egy családot és barátokat lenyűgöző recept. Könnyen és gyorsan elkészíthető. Az eredmény egy finom és füstös bárányhús, robusztus fatüzelésű ízekkel a pellet grillről.
Georgia BBQ szószA Gerogia bbq szósz egy fűszeres, ketchupos, mustáros szósz, ami kiváló ízt ad a füstölt húsoknak. Nem hiába az egyik kedvenc szószunk!

Hozzávalók

Hozzávalók:
 450 g fussili tészta
 225 g felezett mozzarella golyók
 450 g apróra vágott szalámi
 1 apróra vágott sült pirospaprika
 700 g koktélparadicsom
 100 g szeletelt fekete olívabogyó
 15 g apróra vágott petrezselyem
 1 darab közepes fej apróra vágott vöröshagyma
 ízlés szerint chili paprika
Olasz dresszing
 125 ml vörösborecet
 125 ml olíva olaj
 3 gerezd zúzott fokhagyma
 1 evőkanál méz
 ízlés szerint só és bors
Ajánlott kiégészítők

Elkészítés

Elkészítés
1

Melegítsük fel a fa pellet grillsütőnket 80°C-ra.

2

Egy lapos tálcára, tepsire helyezzünk el egy rétegben mozzarellát, szalámit, pirospaprikát, paradicsomot, olajbogyót, petrezselymet, hagymát és a chili paprikát.

3

Helyezzük a tálcát közvetlenül a grillrácsra. Zárjuk le a fedelet és füstöljük 20-30 percen keresztül.

4

A füstölt hozzávalókat ezután kivesszük a grillsütőből és félretesszük.

5

Tegyünk fel egy nagy fazék vizet nagy lángra, és forraljuk fel egy kanál só társaságában. Amikor felforrt, adjuk hozzá a tésztát és a csomagoláson található utasítás szerint főzzük al dente-re.

6

Közben készítsük el az olaszos öntetet. Egy kis tálban keverjük össze az ecetet, olívaolajat, fokhagymát, mézet, olasz fűszerkeveréket, ízlés szerint sót, borsot, majd tegyük félre.

7

Ha elkészült, szűrjük le a tésztát, és tegyük egy nagy keverőtálba. Hagyjuk kissé kihűlni.

8

Tegyük bele a füstölt hozzávalókat a tálba, a tészta mellé. A tetejére öntsük rá a szószt és forgassuk jól át, hogy teljesen bevonja a salátát. Ízlés szerint tovább sózzuk és borsozzuk.

9

Tálalás előtt tegyük a salátát 30 percre a hűtőbe, hogy hűvösebb legyen, ahogy egy tésztasalátának lennie kell.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Füstölt tésztasaláta
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66