Nyomtatandó:

Füstös Cézár saláta

Adag4 főreElőkészítési idő20 percFőzési idő45 percÖsszesen1 óra 5 perc

Bürgés Tomi az USA-ba emigrált, ám olasz Caesar Cardini fantasztikus receptjét készítette el fa pellet grillsütő segítségével. Cardini az amerikai szesztilalom idején szolgáltat fel ezt a finomságot, ezzel pótolva kiesett jövedelmét.

füstölt cézár saláta recept okosgrill

Hozzávalók
 1 egész csirkemell
 só, bors ízlés szerint
 olívaolaj
 1 evőkanál szójaszósz
 1 fej saláta vagy salátakeverék
 1 darab zsömle
Öntet
 2 darab tojás sárgája
 50 ml olíva olaj
 1 evőkanál mustár
 1 teáskanál szardella paszta
 100 ml tejszín
 1 evőkanál parmezán sajt
 1 evőkanál friss petrezselyem
 1 teáskanál koriander levél
 15 darab karpibogyó
Elkészítés
1

A két tojás sárgáját és fehérjét válasszuk ketté. A sárgáját dobjuk egy olyan edénybe, amiben majd botmixer segítségével alaposan összetudjuk keverni.

2

Tegyük hozzá az olívaolajat és a szardellát és mehet is a mixerkedés. Öntsük hozzá a tejszínt, a parmezán sajtot, egy kis őrölt borsot, a petrezselymet, a koriandert és 10-15 szem kapribogyót, majd újra keverjük el. Tegyük egy órára a hűtőbe.

3

A csirkemellek mindkét felét kenjük át olívaolajjal és sózás-borsozás után süthetjük is a fa pellet grillsütőben 150°C-on, kb. 15 percen keresztül, egy tepsiben.

4

Az idő letelte után a csirkemelleket kenjük át szójaszósszal, majd már a rácson (direkt sütésen) folyamatosan forgatva süssük oldalanként 2-3 percen keresztül.

5

Kettévágva süssük meg a zsemléket is, hogy ropogósak legyenek, majd kockázzuk fel.

6

Állítsuk össze a Cézár salátát: a tépett-vágott saláta levelekre helyezzük rá a szeletelt csirkemellet, majd öntsük nyakon az öntettel és adjuk hozzá a zsemlekockákat is.
Zöldség hámozó segítségével gyönyörű parmezán sajt szeleteket vághatunk, amivel tovább fokozhatjuk az élvezeteket.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Nutrition Facts

Servings 0

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66