Nyomtatandó:

Füstös oldalas SPG-vel

Adag6 főreElőkészítési idő20 percFőzési idő3 óraÖsszesen3 óra 20 perc

Egyszerű, de nagyszerű receptet keresel? Legyen ez az oldalas az új kedvenced. Csak néhány friss hússzeletre, sóra, borsra és fokhagymásra, na és persze egy kis hickory füstre van szükségünk ahhoz, hogy komoly ízélményeket érjünk el.

sertésoldalas spg recept okosgrill

Hozzávalók:
 2 darab sertésoldalaskb. 1-1,5 kg-s, membrán eltávolítva
 SPG+ fűszerkeverék, rub
Ajánlott fa pellet:
 hickory pellet
Elkészítés
1

A bordák hátoldaláról húzzuk le a hártyát, és mindkét oldalukat ízesítsük sóval, borssal, fokhagymaporral.

2

Állítsuk be a pellet grillsütőt 105℃ -os hőmérsékletre.

3

Helyezzük be a szondát vízszintesen a húsos részek közepébe, elkerülve a csontokat.

4

Tegyük az oldalasokat közvetlenül a grillrácsra, húsos résszel felfelé, és zárt fedéllel süssük őket 2 órán át.

5

Majd fordítsuk meg a bordákat úgy, hogy a húsos oldal lefelé legyen és zárt fedéllel süssük amíg a hús megpuhul, és a belső hőmérséklet el nem éri a 95℃-ot, ami még körülbelül 1 óra.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Nutrition Facts

Servings 0

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66