Nyomtatandó:

Fűszerezett grilltarjás házi derelye tejszínes spárgával

Adag4 főreElőkészítési idő15 percFőzési idő2 óraÖsszesen2 óra 15 perc

Hoztunk nektek egy derelye receptet, amivel kapcsolatban bátran tehetitek fel a kérdést, hogy normálisak vagytok, derelye grillen?! Nos, ha elkészítitek, akkor meglátjátok, hogy mennyire sokat ad hozzá ehhez a recepthez a grillsütő füstje.

grilltarjás derelye spárgával recept okosgrill

Hozzávalók
 600 g szeletelt sertéstarja
 1 csokor újhagyma
 1 spárga
 250 ml tejszín
 400 g liszt
 3 darab tojás
 kakukkfű
 só, bors
Elkészítés
1

A szeletelt tarját sózzuk, borsozzuk, majd szórjuk meg egy kis friss kakukkfűvel.

2

A fűszerezés után pellet grillsütőnket melegítsük fel 180°C-ra, majd nyílt lángon süssük meg a tarjákat.
Fontos, hogy a husikat ne szárítsuk ki, legyenek szaftosak.

3

Amint aranybarnára sültek a grillezett szeletek, vágjuk is fel apró darabokra, ugyanis ez lesz az derelyéink tölteléke.

4

Jöhet a már emlegetett tészták elkészítése, amihez 40 dkg lisztre, két egész tojásra, sóra, borsra és egy kis friss kakukkfűre lesz szükségünk. Ezeket az alapanyagokat egy keverőtálban alaposan dolgozzuk össze, majd egy tésztagép vagy sodrófa segítségével nyújtsuk el szép vékonyra.

5

A tésztákból vágjunk apró négyszögletű formákat és kenjük meg felszínét tojás sárgájával.

6

Jöhet a töltelék, majd a derelyék összeillesztése. A két réteg tapadásában egy villa nagy hasznunkra lehet, nyomjuk össze a segítéségével.

7

Egy kis sós vízben főzzük meg a tésztákat, majd tegyük félre pihenni. Addig pedig elkészítjük a mártásunkat.

8

Daraboljunk fel egy csokor spárgát, amit egy kis sós vízben egy csokor újhagyma társaságában kezdjünk el főzni.

9

Közben a derelyék mehetnek vissza grillre, hogy tökéletesre süljenek, illetve a spárgához mehet 250 milliliter tejszín.

10

Nincs más hátra, mint tálalni és betolni ezt a mennyei füstös fogást.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Nutrition Facts

Servings 0

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66