Közelednek az ünnepek, ami a töltött húsok szezonja is egyben. Mi is imádjuk, akár rántva, akár baconbe tekerve. Érkezzen most egy gesztenyés aszalt szilvás sertésszűz bulgur salátával.
Egy vasedénybe öntsünk 100 gramm hámozott gesztenyét, ami mehet is az Okosgrillbe, hogy meg piruljanak és kapjanak egy kellemes füstös ízt. Használhatjuk a füst fokozatot 20-30 percig, majd pedig egy magasabb 180-200°C-on pirítsuk meg.
Ezután egy kis edényben a száraz pezsgőben pároljuk a gesztenyét, amíg a folyadék teljesen el nem fő. Krumplinyomó segítségével törjük össze és a 100 gramm aszalt szilvát vágjunk fel csíkokra.
A sertésszűzet nyissuk meg egy éles kés segítségével, majd a gesztenyével ágyazzunk meg a szilva daraboknak. Hajtsuk össze és szeletenként kiterített baconbe szorosan tekerjük fel.
Egy tepsiben vagy pecsenyesütőben lefedve süssük körülbelül 60 percen keresztül 180°C-on.
Köretnek a bulgur salátát dobjuk össze, aminek első lépéseként 200 gramm bulgurt főzzünk meg dupla mennyiségű vízben.
Egy fej apróra vágott vöröshagymát olajon dinszteljünk meg nyomjunk hozzá egy gerezd fokhagymát.
Adjuk hozzá a bulgurt és két szál felkarikázott újhagymát. Egy kis keverés után vegyük le a tűzhelyről és kerüljön hozzá fél citrom leve, egy csomag bébispenót és 50 gramm pirított tökmag. Keverés után tálaljuk a szeletekre vágott gesztenyés-aszaltszilvás töltött húshoz.
0 servings