Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Grill pizza by Szoky konyhája

Grill pizza by Szoky konyhája


Szoky konyhája grill pizza recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Grill pizza, a család bbqmentes tagjainak kedvenc étele. Paradicsomos vagy tejszínes alapú pizzák: Szoky recept videóban mutatja meg a hogyan készítsd el.

Adag4 főre
Előkészítési idő1 óraFőzési idő10 percÖsszesen1 óra 10 perc
Hozzávalók
 1 kg finomliszt
 520 ml angyos víz
 30 g friss élesztő
 30 ml extra szűz olíva olaj
 
 kevés rétesliszt a pizza formázásához
 pizzakő (tepsiben is süthető)
Elkészítés
1

A lisztet helyezzük a munkaterületünkre és formázzunk a közepébe egy krátert.

2

Ebbe a kráterbe morzsoljuk bele az élesztőt és öntsünk rá egy kis vizet.

3

Kézzel egy krémes állagot keverjünk ki a liszt közepén, majd öntsük hozzá az olajat.

4

Folyamatosan keverjük össze a masszát a liszttel és adagoljuk hozzá a vizet is. A végén sózzuk meg a kapott tésztánkat.

5

Ezután kezünkkel dagasszuk 10-12 percig a tésztát. A kidolgozás után osszuk el négy egyenlő részre és ezeket a részeket formázzuk cipónak.

6

Enyhén nedves konyharuhával takarjuk le és hagyjuk kelni a gombócokat.

7

Réteslisztet szórva a munkalapra készítsünk kör alakú pizzákat.

8

A grillsütőt állítsuk 250°C-ra és helyezzük be a pizzakövet is.

9

A kinyújtott pizza alapot kenjük meg a szúgóval és helyezzük rá a feltéteket is.

10

A pizza kb. 6-8 perc alatt elkészül, amikor kivesszük a grillből néhány friss bazsalikom levéllel szórjuk meg.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Kapcsolódó recept

Szoky konyhája házi tejszínes-sonkás grill pizza alap.

Szoky konyhája házi paradicsomos grill pizza alap.

Szoky konyhája receptkönyv:

Részletek ide kattintva: Kerti sütés-főzés Szokyval

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Bejgli készítés grillenHálaadáskor a pulyka tradicionális étel az USA-ban, de itthon nyugodtan használjunk kacsát, libát vagy csirkét ehhez a recepthez. Baconbe csomagolva, almával megtöltve fantasztikus édes és sós ízek keveredését élhetjük át, kényelmesen, egyszerűen a grillsütőből.
Vörösborban pácolt barbecue marhaoldalasGarantáltan újra és újra vissza fogunk térni ezekhez a marhahúshoz. A bordákat gazdag vörösbor, fokhagyma és gyógynövények keverékben pácoljuk, Milestone66 Black Rub-bal fűszerezzük és tökéletesre grillezzük.
Grillezett báránybordákA grillezett bárányborda egy családot és barátokat lenyűgöző recept. Könnyen és gyorsan elkészíthető. Az eredmény egy finom és füstös bárányhús, robusztus fatüzelésű ízekkel a pellet grillről.

Hozzávalók

Hozzávalók
 1 kg finomliszt
 520 ml angyos víz
 30 g friss élesztő
 30 ml extra szűz olíva olaj
 
 kevés rétesliszt a pizza formázásához
 pizzakő (tepsiben is süthető)

Elkészítés

Elkészítés
1

A lisztet helyezzük a munkaterületünkre és formázzunk a közepébe egy krátert.

2

Ebbe a kráterbe morzsoljuk bele az élesztőt és öntsünk rá egy kis vizet.

3

Kézzel egy krémes állagot keverjünk ki a liszt közepén, majd öntsük hozzá az olajat.

4

Folyamatosan keverjük össze a masszát a liszttel és adagoljuk hozzá a vizet is. A végén sózzuk meg a kapott tésztánkat.

5

Ezután kezünkkel dagasszuk 10-12 percig a tésztát. A kidolgozás után osszuk el négy egyenlő részre és ezeket a részeket formázzuk cipónak.

6

Enyhén nedves konyharuhával takarjuk le és hagyjuk kelni a gombócokat.

7

Réteslisztet szórva a munkalapra készítsünk kör alakú pizzákat.

8

A grillsütőt állítsuk 250°C-ra és helyezzük be a pizzakövet is.

9

A kinyújtott pizza alapot kenjük meg a szúgóval és helyezzük rá a feltéteket is.

10

A pizza kb. 6-8 perc alatt elkészül, amikor kivesszük a grillből néhány friss bazsalikom levéllel szórjuk meg.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Grill pizza by Szoky konyhája
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66