Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Grill pizza by Szoky konyhája

Grill pizza by Szoky konyhája


Szoky konyhája grill pizza recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Grill pizza, a család bbqmentes tagjainak kedvenc étele. Paradicsomos vagy tejszínes alapú pizzák: Szoky recept videóban mutatja meg a hogyan készítsd el.

Adag4 főre
Előkészítési idő1 óraFőzési idő10 percÖsszesen1 óra 10 perc
Hozzávalók
 1 kg finomliszt
 520 ml angyos víz
 30 g friss élesztő
 30 ml extra szűz olíva olaj
 
 kevés rétesliszt a pizza formázásához
 pizzakő (tepsiben is süthető)
Elkészítés
1

A lisztet helyezzük a munkaterületünkre és formázzunk a közepébe egy krátert.

2

Ebbe a kráterbe morzsoljuk bele az élesztőt és öntsünk rá egy kis vizet.

3

Kézzel egy krémes állagot keverjünk ki a liszt közepén, majd öntsük hozzá az olajat.

4

Folyamatosan keverjük össze a masszát a liszttel és adagoljuk hozzá a vizet is. A végén sózzuk meg a kapott tésztánkat.

5

Ezután kezünkkel dagasszuk 10-12 percig a tésztát. A kidolgozás után osszuk el négy egyenlő részre és ezeket a részeket formázzuk cipónak.

6

Enyhén nedves konyharuhával takarjuk le és hagyjuk kelni a gombócokat.

7

Réteslisztet szórva a munkalapra készítsünk kör alakú pizzákat.

8

A grillsütőt állítsuk 250°C-ra és helyezzük be a pizzakövet is.

9

A kinyújtott pizza alapot kenjük meg a szúgóval és helyezzük rá a feltéteket is.

10

A pizza kb. 6-8 perc alatt elkészül, amikor kivesszük a grillből néhány friss bazsalikom levéllel szórjuk meg.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Kapcsolódó recept

Szoky konyhája házi tejszínes-sonkás grill pizza alap.

Szoky konyhája házi paradicsomos grill pizza alap.

Szoky konyhája receptkönyv:

Részletek ide kattintva: Kerti sütés-főzés Szokyval

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Buffalo csirkeszárnyak grill recept by Szoky konyhájaA Buffalo csirkeszárnyak az egyik top tv előtt - főleg sportműsorok közben - fogyasztott étel. Talán az egyik legjobb kifejezése az amerikai életnek. Az elkészítésében ismét Szoky jeleskedett és fantasztikus recepttel tette grillre a szárnyakat.
Francesinha, egy portugál szendvics, ha teletömnéd a hasadEz a kalóriadús frankensteini szendvics-szörnyeteg Portugáliából Porto városából származik. Két szelet kenyér között szaftos, pácolt sonkát, füstölt sertés- és chipolata kolbászt és steaket találunk. A helyiek még jó pár garnélával is kiegészítik, miért is ne. A szendvicset ezután olvasztott sajttal bevonják, és sörből és paradicsomból készült szószba merítik. Mindig sült krumplival tálalják, mert a portugálok láthatóan soha nem hallottak a szívbetegségről.
Bárányborda rozmaringos-mustáros mártássalMi lehetne jobb egy bárányborda szeletnél? Hát a dupla bárányborda szelet! Ha darabolva csak egy-egy szeletet találunk, akkor vegyünk egy egész bordát és vágjuk fel magunk. Ha a csontokat nem „franciásították” eleve, akkor ezt saját magunk is megtehetjük úgy, hogy lekaparjuk a csontokról a felesleges zsírt, porcot és húst. Ez a lépés természetesen nem kötelező, de elegánsabb megjelenést kölcsönözhet ételünknek.
Teriyaki csirkeszárnyEnyhén édes-sós egy kis fa füsttel tovább fűszerezve. Ezek a ragacsos Teriyaki szárnyak mindig nagy sikert aratnak. USA-ban focimeccs nézés közben a legnépszerűbbek.

Hozzávalók

Hozzávalók
 1 kg finomliszt
 520 ml angyos víz
 30 g friss élesztő
 30 ml extra szűz olíva olaj
 
 kevés rétesliszt a pizza formázásához
 pizzakő (tepsiben is süthető)

Elkészítés

Elkészítés
1

A lisztet helyezzük a munkaterületünkre és formázzunk a közepébe egy krátert.

2

Ebbe a kráterbe morzsoljuk bele az élesztőt és öntsünk rá egy kis vizet.

3

Kézzel egy krémes állagot keverjünk ki a liszt közepén, majd öntsük hozzá az olajat.

4

Folyamatosan keverjük össze a masszát a liszttel és adagoljuk hozzá a vizet is. A végén sózzuk meg a kapott tésztánkat.

5

Ezután kezünkkel dagasszuk 10-12 percig a tésztát. A kidolgozás után osszuk el négy egyenlő részre és ezeket a részeket formázzuk cipónak.

6

Enyhén nedves konyharuhával takarjuk le és hagyjuk kelni a gombócokat.

7

Réteslisztet szórva a munkalapra készítsünk kör alakú pizzákat.

8

A grillsütőt állítsuk 250°C-ra és helyezzük be a pizzakövet is.

9

A kinyújtott pizza alapot kenjük meg a szúgóval és helyezzük rá a feltéteket is.

10

A pizza kb. 6-8 perc alatt elkészül, amikor kivesszük a grillből néhány friss bazsalikom levéllel szórjuk meg.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Grill pizza by Szoky konyhája
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66