Nyomtatandó:

Grillcsirke otthon, könnyedén

Adag4 főreElőkészítési idő15 percFőzési idő1 óraÖsszesen1 óra 15 perc

Az egyszerű pácolt, bedörzsölt és megvajazott sült csirkénkkel bármikor könnyedén szaftos és ízletes lakomát varázsolhatunk családunk, barátaink, vendégeink számára.

könnyen elkészíthető grillcsirke recept okosgrill

Hozzávalók
 1 darab egész csirke
 Milestone66 Yellow fűszerkeverék
 2 evőkanál
 1 evőkanál aprított zsálya
 1 evőkanál aprított kakukkfű
 125 g puha vaj
 1,50 evőkanál durvára őrölt feketebors
Ajánlott kiégészítők
 Vadcseresznye pellet
Elkészítés
1

Kezdéskor az egész csirkét papírtörlővel szárítsuk meg, itassuk fel a nedveket.

2

Egy elég nagy edényben, amiben elfér az egész csirke, keverjünk össze Milestone66 Yellow fűszerkeveréket és annyi vizet, hogy a csirkét teljesen átfedje, ezzel ízletes pácot képezve. Helyezzük a csirkét a sós lébe, és tegyük a hűtőbe 4-12 órára.

3

Amikor készen állunk a szaftos grillcsirke elkészítésére, akkor állítsuk a pellet grillsütő hőmérsékletét 190℃-ra és zárt fedéllel melegítsük elő 15 percig.

4

Vegyük ki a csirkét a sós léből, de ne öblítsük le.

5

Egy kis tálban keverjük össze a vajat, a kakukkfüvet, a zsályát, a sót és a borsot.

6

Kenjük meg a vajas keverékkel a csirke egész külsejét, a maradék krémet pedig töltsük a belsejébe.

7

Helyezzünk hőmérőt a csirkemellbe, ügyelve, hogy ne érjen csontot a szonda.

8

Tegyük a csirkét közvetlenül a grillrácsra, zárjuk le a fedőt, és így süssük, amíg a belső hőmérséklet el nem éri a 75℃-ot a legvastagabb rész közepén is, vagyis körülbelül 1 órán keresztül.

9

Vegyük le a csirkét a grillről, és hagyjuk pihenni 15-20 percig, mielőtt tálalnánk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Nutrition Facts

Servings 0

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66