Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Grillen sült egész kacsa

Grillen sült egész kacsa


sült egész grillkacsa recept okosgril
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ha már kicsit unalmas a grillcsirke, akkor semmi gond, mutatunk egy finom grillkacsa receptet. Az egész kacsa elkészítése roppant egyszerű és az egész család imádni fogja.

Adag4 főre
Előkészítési idő10 percFőzési idő2 óra 30 percÖsszesen2 óra 40 perc
 1 egész tisztított kacsa(idősebb kacsa esetén több sütési idővel kell számolni)
 2 evőkanál szódabikarbóna
 1 evőkanál kínai ötfűszerfahéj, csillagánizs, szegfűszeg, édeskömény,szecsuáni bors keveréke
 1 nagy zöldalmahéj és mag nélkül, kockázva
 1 narancs negyede cikkekre bontva
 2 evőkanál szárnyas fűszerkeverék
1

Hideg folyó víz alatt mossuk át alaposan a kacsát kívül és belül, miután megtisztítottuk az esetleges ott maradt tokoktól. Ezután papírtörlővel töröljük át alaposan.

2

A szárnyas fűszerkeveréket keverjük össze a kínai ötfűszerrel és a szódabikarbónával. A sült kacsa bőre ettől lesz extra ropogós. Kívül és belül és alaposan kenjük be a kacsát.

3

Tegyünk a kacsa belsejébe a narancs szeleteket és a kockázott almát.

4

Melegítsük fel a kerti grillsütőnket 150 °C fokra.

5

Tegyük a fűszerezett kacsát egy oldalas tartóra (fordítva) vagy a grillrácsokra közvetlenül.

6

Süssük 2 - 2 ½ órán keresztül, vagy amíg a bőre ropogós nem lesz. Ha maghő odafigyelve szeretnénk elkészíteni figyeljük a comb hőmérsékletét. Ha a kacsacomb 71°C fokos, készen is van.

7

Vegyük le az elkészült kacsát a rácsokról, takarjuk le alufóliával és pihentessük 15 percig, majd fogyasszuk.

MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Kimchis oldalas szendvicsHa már unjátok a megszokott grillételeket és a családnak már nincs kedve a sima mustáros-hagymás tarjához, akkor most hoztunk nektek egy olyan király szendót, amiben az omlós oldalas egy kis ázsiai vonallal van megbolondítva: kimchis oldalas szendvics
A legfinomabb cigánypecsenyeA cigánypecsenye az egyik legtradicionálisabb fogás a magyar konyhában. Igaz erre a receptre is, hogy eredet a homályba vész, és rengeteg egyedi változat él a köztudatban. Sokan készítik mustárral, illetve nélküle, sok helyen pedig tükörtojást sütnek rá. Próbáljátok ki az előre bepácolt, grillen készült verziót is.
Vietnámi pork belly Bahn Mi szendvicsA vietnami ihletésű BBQ Pork Belly Banh Mi szendvics zamatos: a füstölt és párolt sertéscsászár, a ropogós friss zöldség, a házi savanyúság csípős sriracha szósszal egyesülnek egy ciabatta buciban. Készülj fel az egyik legjobb szendvicsre!
Grillezett barackos és baconos saláta juharszirupos öntettelA tökéletesre karamellizált és grillezett őszibarack emeli még magasabb szintre ezt az eleve mesés salátát. Az édes gyümölcs íze ugyanis remekül keveredik a sós szalonnával és a feta sajttal – mindezt pedig a juharszirupos currys öntet teszi teljessé.

Hozzávalók

 1 egész tisztított kacsa(idősebb kacsa esetén több sütési idővel kell számolni)
 2 evőkanál szódabikarbóna
 1 evőkanál kínai ötfűszerfahéj, csillagánizs, szegfűszeg, édeskömény,szecsuáni bors keveréke
 1 nagy zöldalmahéj és mag nélkül, kockázva
 1 narancs negyede cikkekre bontva
 2 evőkanál szárnyas fűszerkeverék

Elkészítés

1

Hideg folyó víz alatt mossuk át alaposan a kacsát kívül és belül, miután megtisztítottuk az esetleges ott maradt tokoktól. Ezután papírtörlővel töröljük át alaposan.

2

A szárnyas fűszerkeveréket keverjük össze a kínai ötfűszerrel és a szódabikarbónával. A sült kacsa bőre ettől lesz extra ropogós. Kívül és belül és alaposan kenjük be a kacsát.

3

Tegyünk a kacsa belsejébe a narancs szeleteket és a kockázott almát.

4

Melegítsük fel a kerti grillsütőnket 150 °C fokra.

5

Tegyük a fűszerezett kacsát egy oldalas tartóra (fordítva) vagy a grillrácsokra közvetlenül.

6

Süssük 2 - 2 ½ órán keresztül, vagy amíg a bőre ropogós nem lesz. Ha maghő odafigyelve szeretnénk elkészíteni figyeljük a comb hőmérsékletét. Ha a kacsacomb 71°C fokos, készen is van.

7

Vegyük le az elkészült kacsát a rácsokról, takarjuk le alufóliával és pihentessük 15 percig, majd fogyasszuk.

Grillen sült egész kacsa
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66