Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Grillen sült egész kacsa

Grillen sült egész kacsa


sült egész grillkacsa recept okosgril
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ha már kicsit unalmas a grillcsirke, akkor semmi gond, mutatunk egy finom grillkacsa receptet. Az egész kacsa elkészítése roppant egyszerű és az egész család imádni fogja.

Adag4 főre
Előkészítési idő10 percFőzési idő2 óra 30 percÖsszesen2 óra 40 perc
 1 egész tisztított kacsa(idősebb kacsa esetén több sütési idővel kell számolni)
 2 evőkanál szódabikarbóna
 1 evőkanál kínai ötfűszerfahéj, csillagánizs, szegfűszeg, édeskömény,szecsuáni bors keveréke
 1 nagy zöldalmahéj és mag nélkül, kockázva
 1 narancs negyede cikkekre bontva
 2 evőkanál szárnyas fűszerkeverék
1

Hideg folyó víz alatt mossuk át alaposan a kacsát kívül és belül, miután megtisztítottuk az esetleges ott maradt tokoktól. Ezután papírtörlővel töröljük át alaposan.

2

A szárnyas fűszerkeveréket keverjük össze a kínai ötfűszerrel és a szódabikarbónával. A sült kacsa bőre ettől lesz extra ropogós. Kívül és belül és alaposan kenjük be a kacsát.

3

Tegyünk a kacsa belsejébe a narancs szeleteket és a kockázott almát.

4

Melegítsük fel a kerti grillsütőnket 150 °C fokra.

5

Tegyük a fűszerezett kacsát egy oldalas tartóra (fordítva) vagy a grillrácsokra közvetlenül.

6

Süssük 2 - 2 ½ órán keresztül, vagy amíg a bőre ropogós nem lesz. Ha maghő odafigyelve szeretnénk elkészíteni figyeljük a comb hőmérsékletét. Ha a kacsacomb 71°C fokos, készen is van.

7

Vegyük le az elkészült kacsát a rácsokról, takarjuk le alufóliával és pihentessük 15 percig, majd fogyasszuk.

MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Baconös, tojásos hash brown röszti pizzaA hash brown tulajdonképpen a magyar röszti burgonyának felel meg, ami ugye a lapcsánka, a tócsni, a berét vagy épp csak simán lepény. Ahány táj, annyi neve van, de mi most egy turbózott hash brown receptet mutatunk nektek.
Tandori csirke szendvicsIzgalmas kalandra hív India! A ropogós uborka, a tandori ízek egy könnyű és csípős csirkés szendvicset alkotnak. A lángon grillezett húsok és fűszerek kombinációját nehéz felülmúlni.
Töltött burger: sajt, bacon, chiliA klasszikus sajtos-bacon burger haladó verziója, amikor már töltött húst sütünk az okosgrillen, majd egész héten bezsebeljük érte a szebbnél szebb dícsérő bókokat.

Hozzávalók

 1 egész tisztított kacsa(idősebb kacsa esetén több sütési idővel kell számolni)
 2 evőkanál szódabikarbóna
 1 evőkanál kínai ötfűszerfahéj, csillagánizs, szegfűszeg, édeskömény,szecsuáni bors keveréke
 1 nagy zöldalmahéj és mag nélkül, kockázva
 1 narancs negyede cikkekre bontva
 2 evőkanál szárnyas fűszerkeverék

Elkészítés

1

Hideg folyó víz alatt mossuk át alaposan a kacsát kívül és belül, miután megtisztítottuk az esetleges ott maradt tokoktól. Ezután papírtörlővel töröljük át alaposan.

2

A szárnyas fűszerkeveréket keverjük össze a kínai ötfűszerrel és a szódabikarbónával. A sült kacsa bőre ettől lesz extra ropogós. Kívül és belül és alaposan kenjük be a kacsát.

3

Tegyünk a kacsa belsejébe a narancs szeleteket és a kockázott almát.

4

Melegítsük fel a kerti grillsütőnket 150 °C fokra.

5

Tegyük a fűszerezett kacsát egy oldalas tartóra (fordítva) vagy a grillrácsokra közvetlenül.

6

Süssük 2 - 2 ½ órán keresztül, vagy amíg a bőre ropogós nem lesz. Ha maghő odafigyelve szeretnénk elkészíteni figyeljük a comb hőmérsékletét. Ha a kacsacomb 71°C fokos, készen is van.

7

Vegyük le az elkészült kacsát a rácsokról, takarjuk le alufóliával és pihentessük 15 percig, majd fogyasszuk.

Grillen sült egész kacsa
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66